JO13-1 onderuit op bezoek bij Overwetering

JO13-1 van AZC is in de uitwedstrijd bij koploper Overwetering ondanks een goede tweede helft tegen een stevige nederlaag aangelopen. Het werd 5-2 voor de Sallanders.

Hoewel de omstandigheden perfect waren, begon AZC matig aan de wedstrijd tegen de koploper. De thuisploeg liet zien dat die niet voor niets koploper was. De spelers van Overwetering vonden elkaar makkelijk. Al snel werd duidelijk dat AZC alle zeilen moest bijzetten voor een resultaat. Dat de 1-0 na vijf minuten al werd gemaakt, was dan ook geen verrassing. Enkele minuten later was het 2-0 en de 3-0 volgde ook snel. AZC liet zich de kaas van het brood eten. De ploeg speelde niet met één gedachte en kwam op veel fronten tekort. Hoewel de laatste fase van de eerste helft iets beter ging, mocht de thuisploeg gaan rusten met een comfortabele 4-0 voorsprong.

AZC gooide het roer na rust om en zette Overwetering meteen vast op eigen helft. De thuisploeg wist zich geen raad met de metamorfose van AZC en kreeg het lastiger. Van een makkelijke opbouw zoals in de eerste helft was geen sprake meer. AZC creëerde kans op kans. De beloning kwam nadat Jaden over de rechterflank Thomas aanspeelde, die niet aarzelde en de 4-1 binnen tikte. Daarna vond Tygo Jaden, die de 4-2 onberispelijk binnenschoot. Het was weer een wedstrijd. Helaas benutte Overwetering één van de weinige kansen die het kreeg in de tweede helft en werd het kort voor het einde alsnog 5-2.