JO13-1 thuis ruim langs stug RDC

JO13-1 van AZC heeft afgelopen zaterdag een ruime thuisoverwinning behaald op RDC JO13-1. Na een uiterst moeizame eerste helft werd het uiteindelijk 5-1.

AZC trof zaterdag een stugge tegenstander, die ver terugzakte en AZC liet komen. Eenmaal in de buurt van de zestien meter ontstond er een kluwen aan spelers, waardoor van mooi aanvalsspel geen sprake was. AZC kreeg wel wat kansjes, maar RDC verdedigde met verve. Een enkele keer kwam RDC er zelf uit en dan werd het meteen gevaarlijk voor de goal van August, die de geblesseerde Nathan op het laatste moment moest vervangen. Uit één van die spaarzame uitvallen viel het eerste doelpunt voor de gasten: 0-1. AZC had in de eerste helft geen antwoord op het spel van RDC en ging met een 0-1 achterstand rusten.

Na rust kwam er een ander AZC op het veld. De ruimtes in het veld werden beter benut en de thuisclub begon aan te dringen. Het duurde ook niet lang voordat Thomas na een slim balletje van Niam de 1-1 binnentikte, al hing er een geur van buitenspel aan de treffer. AZC tankte hiermee vertrouwen want enkele minuten later wist Mees op aangeven van wederom Niam de 2-1 te maken. Na de twee treffers gingen de kopjes bij RDC wat hangen en kreeg AZC steeds meer ruimte voor aanvallen. Zo ging Jael goed door op de rechterflank en kon hij Thomas bedienen: 3-1. Daarna tikte een RDC-verdediger de bal in eigen doel bij een corner. Niam bekroonde zijn prima wedstrijd nog met de 5-1, op aangeven van Jael.