A
Z
C

JO13-1 thuis ruim langs SV Twello

Op een ijskoude zaterdagochtend heeft JO13-1 de harten van de vaste volgers weer verwarmd. Na een moeizame eerste helft werd alsnog overtuigend gewonnen van SV Twello: 5-1.
AZC begon na de winst op Gorssel als koploper aan het treffen met SV Twello, dat in de subtop meedraait. In het eerste kwartier had AZC de grootste moeite met de opponent uit Twello, die makkelijker combineerde en steeds de vrije man op het middenveld vond. SV Twello dwong AZC, met voor het eerst sinds lange tijd Mats weer in de gelederen, steeds om achteruit te lopen en daardoor kon de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk worden. Toch kwam eigenlijk uit het niets de 1-0 van Thomas, die bij de tweede paal kon intikken nadat gelegenheidsrechtsbuiten Nathan de bal voorgaf na een goede actie. Toen Tygo de bal na de aftrap veroverde en met een lange bal Thomas bereikte, twijfelde die geen seconde en schoot de bal van afstand achter de doelman van Twello: 2-0. Binnen luttele minuten waren de rollen omgedraaid en kreeg AZC grip op de wedstrijd. Toch bleef SV Twello gevaarlijk met counters. Toen de AZC-verdedigers iets te ver naar voren stonden, kon de linksbuiten van Twello door richting het doel en werd het vlak voor rust nog 2-1.

In de tweede helft schoot AZC goed uit de startblokken. Met Tygo als extra middenvelder naast de buffelende Jaden en de onvermoeibare Nazif was de thuisploeg  meer ‘in control’ en kon Twello de vrije mensen niet meer zo makkelijk bereiken. Toch bleef het spannend omdat Twello loerde op de gelijkmaker. Het was invaller Wessel die met zijn doelpunt de spanning verkleinde: 3-1. Twello gaf niet op en was met counters gevaarlijk. Doelman August kon enkele keren knap redding brengen. Ook de verdedigers Timur en Samuel hadden de handen vol aan de Twello-spelers, maar waren ze wel steeds de baas. Met de 4-1 van Niam was het duel definitief beslist in het voordeel van de thuisploeg. Door de tweede goal van Wessel liep AZC nog uit naar de ruime 5-1 eindstand.         

 
Ga terug naar overzicht