JO13-1 verliest ‘windwedstrijd’ in Schalkhaar

AZC JO13-1 weet weer wat verliezen is. De eerste competitiewedstrijd werd in Schalkhaar met 4-1 verloren.

Op het winderige complex in Schalkhaar trapte JO13-1 af tegen JO13-2. Al snel bleek dat de harde wind een bepalende factor zou worden deze ochtend. AZC verloor de toss en mocht de eerste helft tegen de wind in gaan voetballen. Dat lukt aanvankelijk best aardig. Al combinerend werd er goed gevoetbald op de helft van Schalkhaar. Maar tot grote kansen leidde dit niet. Als Schalkhaar gesteund door de harde wind richting AZC-doel trok, werd het direct gevaarlijk: 1-0. Opbouwen werd voor AZC lastig door de harde wind. Hoge ballen waaiden zowat terug op eigen helft. De 2-0 viel snel. De 3-0 kon Schalkhaar maken uit een vrije trap, die door de wind extra snelheid kreeg en in de bovenhoek belandde. Het spel van AZC werd slordiger en nog voor rust kon Schalkhaar de 4-0 maken.

Na rust had AZC wind mee. Snel tegen scoren was het devies. Dat leek te lukken toen Thomas Nazif vond bij de tweede paal. Nazif rondde koeltjes af: 4-1. Daarna probeerde AZC wel in de wedstrijd te komen, maar Schalkhaar bleef redelijk eenvoudig overeind, zonder zelf veel gevaar te stichten. AZC kon onvoldoende een vuist maken en verloor uiteindelijk met 4-1.