Koude douche voor AZC in Olst

De foto spreekt boekdelen; zo was de situatie afgelopen zondag in Olst. Een kletsnatte middag en toeschouwers die zich verschuilden onder paraplu’s om de wedstrijd Overwetering-AZC te aanschouwen.
Geen hoogstaande wedstrijd en een uitslag die vanuit Zutphens perspectief overeen kwam met het weer…..triest.

Het wordt zo langzamerhand een vertrouwd beeld om te zien dat de wedstrijden van AZC  op een plastic mat worden gespeeld. Jammer dat daarmee een stuk charme wordt ingeleverd en de ambiance ook verandert. Het lijkt een stuk minder sfeervol en het is alsof het ook iets doet met de spelers. In ieder geval iets met de spelers van AZC, want op het oog lijkt het allemaal heel aardig. Wanneer je echter de balans opmaakt moet je gewoon constateren dat de spelers van AZC te weinig agressie in de duels leggen en erg makkelijk worden afgetroefd door de tegenstander. Waar is de strijd gebleven die de supporters van AZC zo waarderen?

Een sprekend beeld was na 75 minuten in de wedstrijd, toen Overwetering op een 5-1 voorsprong kwam en vele vaste AZC-supporters het veld verlieten. Een beeld dat pijn doet aan de ogen, maar de situatie op dit moment rond AZC 1 treffend weergeeft. Er is weinig vertrouwen in de prestaties en er slaat totaal geen vonk over van het veld naar de supporters.

De wedstrijd kabbelde in de eerste helft rustig voort en het was aan de scheidsrechter te danken dat er gescoord werd. Een duidelijke overtreding van Overwetering werd niet bestraft door de arbiter, waardoor Dennis Willems in balbezit kwam en met een prachtige lob Nardo kansloos liet. Tekenend voor de situatie bij AZC is dat er niemand protesteerde bij de scheidsrechter en het doelpunt gelaten incasseerde.

AZC kwam daarna wel wat beter in de wedstrijd en kreeg enkele kleine kansjes.
Vlak voor rust werd het veldoverwicht beloond, toen een vrije trap snel en slim werd meegegeven aan Felix en zijn voorzet werd door Luc knap binnen getikt.

In de 2e helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld en leek AZC de betere ploeg. Tot 15 minuten na rust een ongelukkige overtreding een vrije trap voor Overwetering opleverde. Deze werd voor het doel gebracht en weer was het Dennis Willems die scoorde; de bal werd knap binnen gekopt.

En toen ging het snel……..

Binnen 10 minuten scoorde Overwetering nog 2x en bracht daarmee de stand op 4-1, waardoor de wedstrijd gespeeld was.
De 5-1 kwam ook nog op het scorebord en gelukkig voor AZC vond Overwetering het daarmee wel voldoende.

Het is duidelijk dat er iets niet goed zit bij AZC 1. Het lijkt allemaal aardig, maar we staan vaak met lege handen. Er is duidelijk te weinig beleving en de al eerder genoemde vonk slaat niet over op de supporters van AZC.
Kortom: veel werk aan de winkel om ervoor te zorgen dat we geen moeizaam seizoen moeten doormaken. En dat laatste is niet eenvoudig, gezien de kwaliteit van veel tegenstanders.
Er staan mooie wedstrijden op het programma met potjes tegen clubs uit de regio, maar er moet wel gestreden worden!

Vooruit nu AZC-ers……..stroop de mouwen op en zorg ervoor dat de supporters van AZC trots langs de lijn staan en genieten van het spel en de beleving en daarin meegaan!

Te beginnen aanstaande zondag thuis op het prachtige grasveld van AZC!!

Opstelling AZC:

Nardo, Jarne ( Jelle ), Quentin, Lars, Sven, Jacco, Mark, Niek, Remy, Luc (Youri), en Felix.

Harry Derks.