MO15-1 pakt kampioenschap in een vol eigenhuis!

Zaterdag 1 december rond de klok van 11 uur zaten de meiden omgekleed en wel in de kleedkamer te wachten op de wedstrijdbespreking van de trainers/coaches. Nog nooit was het zo stil in de kleedkamer als die zaterdag. Michelle begon met de wedstrijdbespreking en vertelde dat na de warming-up de opstelling bekend gemaakt zou worden omdat er een aantal geblesseerde/niet fitte meiden waren. De woorden van Michelle (de trainster) waren in de kleedkamer als volgt: meiden vandaag bij wist van deze wedstrijd zijn jullie kampioen. Wat er ook gebeurd vandaag of je nu wint, gelijk speelt of verliest in mijn ogen zijn jullie de beste en de terechte nummer 1. Voetbal vandaag de wedstrijd zoals jullie alle andere wedstrijden hebben gedaan. Werk hard, maak plezier, help elkaar, doe het samen en vooral geniet van deze wedstrijd. Dat waren de woorden van de trainster voor dat de warming-up begon. Meiden verlieten de kleedkamer met opgeheven hoofd om de warming-up te doen. De warming-up verliep heel fanatiek, ondanks dat de spanning van een hoop gezichten af was te lezen.

Na de warming-up in de kleedkamer vertelde Marvin (de trainer) de opstelling.

Opstelling: 4-3-3

Dazzy

Sasha             Lynn                Emmy

Indira

Selle                Yrsa                Laure

Mirthe              Kimberly          Esmeé

Wissels: Isa, Leonie, Roswita en Mette, Geblesseerd: Kyra, Ziek: Patti (afwezig)

Grensrechter: Jan Hemeltje

Trainer/coach: Marvin Vermeulen en Michelle van Huizen

De tribune en rond het veld waren gevuld met een hoop publiek! Nog nooit waren er zoveel toeschouwers voor een wedstrijd van de AZC meiden.

Wedstrijd verslag

Het was een spannende wedstrijd, hier een klein wedstrijdverslag. De mo-15 begon goed. Esmeé onderschepte de bal en schoot de bal via de binnenkant van de paal de goal in. Mo-15 bleef veel druk zetten op de tegenstander. Dit leiden tot balverlies van de tegenstander. Esmeé ontving de bal na een mooie pass van Leonie. Esmeé schoof de bal heel mooi langs de keepster heen. Colmschate kwam wat beter in de wedstrijd en bracht de spanning terug door de score terug te brengen op 2-1. Mo-15 pakte de draad weer, maar Colmschate speelde vel. Dit resulteerde in een vrijetrap voor mo-15. De bal lag ver weg op een meter of 35. Vanaf de kant werd er door de trainster geroepen Lynn nemen. Lynn legde de bal neer om hem te nemen. De vrijetrap belande heel mooi buitenbereik van de keeper hoog in de hoek. Hierdoor ging mo-15 de rust in met een 3-1 voorsprong.

Na de rust kwam Colmschate terug tot 3-2 en bracht de spanning weer terug. Colmschate maakte opnieuw een overtreding ditmaal op onze helft. Lynn legde snel de bal neer en stuurde Esmeé weg door de bal achter de verdieping van Colmschate te leggen. Maar Colmschate knokte zich terug in de wedstrijd door de 4-3 binnen te schieten. Hier bleef het niet bij Colmschate maakte de stand gelijk door de 4-4 binnen te schieten. De laatste 5 minuten waren enorm spannend. Nadat Colmschate nog 1 schot had gelost die goed werd gered door Dazzy. Zetten azc nog eenmaal aan om de buit binnen te slepen. Azc bleef voor de goal van de tegenstander hangen, de keepster van Colmschate haalde er nog wat schotten uit. Corner na corner werd aan azc toe gekend en bijna het hele team werd na voren gestuurd door de trainster. In de laatste seconde loste Esmee een schot van buiten de zestien die er geweldig in vloog. Vlak daarna klinkt het laatste fluit signaal. Na een zeer fanatieke, sportieve maar vooral spannende wedstrijd zijn de mo15-1 van AZC kampioen geworden!

Doelpunten AZC:

1ste goal, onderschepping van de bal door Esmeé en een schot op goal via de paal

2de goal bal verlies tegenstander en randje zestien Esmeé haalt de baal aan en goal

3de goal vrije trap van Lynn zo over de keeper heen van een meter of 35

4de goal, vrije trap Lynn en de bal kwam precies achter de laatste linie van Colmschate en Esmeé ontving de bal en schoot de bal langs de keeper het goal in

5de goal, in de laatste minuut een hoekschop van Yrsa de bal komt buiten de zestien en Esmeé haalt aan de bal gaat net over de keeper heen.