“Polletje” velt beter AZC tegen kampioen kandidaat Spero: 0-1

Was AZC anderhalve maand geleden nog kansloos in Elst tegen tien Spero spelers
(2-1 verlies), vandaag was AZC in ieder geval de eerste helft de duidelijk bovenliggende partij, maar wist zichzelf niet te belonen, met een onnodig 0-1 verlies tot gevolg.

Onder een heerlijk zonnetje met vrij veel wind dwars over het veld begon AZC voortvarend: met frivool aanvalsspel drong het Spero voortdurend terug op eigen helft.

Helaas leidde dat niet tot uitgespeelde kansen waar Spero zich hoofdzakelijk beperkte tot tegenhouden en veel kleine overtredingen. Dat leidde binnen een half uur tot maar liefst zes corners, maar geen doelpunten. De irritatie die hierdoor ontstond leidde echter wel tot maar liefst vier gele kaarten bij AZC.
En zoals je dan zo vaak ziet, valt het doelpunt dan  aan de andere kant: een terugspeelbal werd door de wind versneld en als Nardo de bal naar voren wil schieten, stuitert de bal op een polletje en Nardo maait over de bal heen en de bal verdwijnt in het lege AZC doel: 0-1 tegen alle verhoudingen in.
AZC is geschrokken en meteen dringt Spero meer aan met weinig kansen tot gevolg en al weer snel neemt AZC het heft weer in handen. Vlak voor rust komt de bal keihard tegen het hoofd van Lars, die gestrekt tegen de grond gaat. Lars speelt de eerste helft nog wel uit, maar gaat in de rust richting ziekenhuis op verdenking van een hersenschudding. Een aderlating voor AZC. Hopelijk valt het mee voor onze aanvoerder.Daan Boonman is zijn vervanger aan het begin van de tweede helft.
In de 50e minuut valt Michael Beltman in voor de geblesseerd geraakte Ronahi Aksan.
Spero heeft in deze fase meer balbezit, maar weet weinig kansen te creëren. In de 63e minuut krijgt Roy Sluizeman een elleboog in zijn gezicht en moet eveneens met een dik oog richting Eerste Hulp.

Özgur Aksan is zijn vervanger. De prima spelende Joost Alferink ontvangt hierna de vijfde gele kaart bij AZC.
In de 75e minuut krijgt Spero pas zijn eerste gele kaart! AZC start een fanatiek slotoffensief. Maar de hardwerkende voorwaartsen Remy, Clay en Felix komen nauwelijks door de stugge verdediging en ondanks vele vrije trappen valt de bal steeds net niet goed.
Dan zit het AZC eindelijk mee: een overtreding binnen de zestien meter in de 77e minuut op Remy levert AZC een penalty op. Helaas kan de keeper van Spero de ingeschoten bal van Mark redelijk eenvoudig klemvast uit de hoek halen. De verdiende gelijkmaker blijft dus nog steeds uit.
Hierna gooit AZC alles op de aanval, hetgeen in de uitvallen die hierdoor ontstaan, Spero nog grote kansen oplevert op de 0-2 of nog meer. De Spero aanvallers weten hier echter geen raad mee en zo blijft het 0-1 in een wedstrijd, waar AZC minimaal een gelijkspel had verdiend.
Helaas liet de afronding  vandaag te wensen over en blijft Spero een “Angstgegner” voor ons. Het prima verzorgde en kwalitatief goede veldspel biedt echter voldoende hoop voor de toekomst, mits we ook mentaal “het koppie er bij blijven houden”!
De komende drie wedstrijden spelen we thuis tegen DVC’26, Warnsveldse Boys en VIOD, zodat we hiermee onze middenmootpositie veilig kunnen stellen.
Opstelling AZC:
Nardo v.d. Broek, Roy Sluizeman (63-Özgur Aksan), Sven Calot, Joost Alferink, Clay Havenaar, Lars van Roon (46-Daan Boonman), Remy Havenaar, Felix Mulder, Raymond Steinvoort, Mark ter Horst, Ronahi Aksan (50-Michael Beltman)