Puntendeling voor AZC in Apeldoorn

AZC en Robur et Velocitas speelden een wedstrijd met twee verschillende gezichten. In de eerste helft legden beide ploegen redelijk spel op het veld en was AZC wat dreigender voor het doel, wat resulteerde in een 0-2 voorsprong. De tweede helft was overduidelijk voor Robur en zo konden beide ploegen leven met de 2-2 eindstand.

Robur et Velocitas is een club uit Apeldoorn met historie; een prachtige accommodatie en een mooie tribune. Deze tribune was ooit de eerste verwarmde tribune in heel Nederland. De verwarming is niet meer en ook de supporters laten Robur lelijk in de steek. Het is maar goed dat AZC altijd weer een trouwe groep supporters meeneemt, anders was het helemaal een saaie bedoening geweest in Apeldoorn.

De wedstrijd was over het geheel genomen sportief en de scheidsrechter hoefde vandaag geen enkele gele kaart te trekken. En dat mag natuurlijk ook wel eens vermeld worden.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en dat leverde een schaakspel op tussen twee aan elkaar gewaagde teams. Het manco van Robur is dat zij heel aardig veldspel op de mat leggen, maar voor de goal te weinig dreiging hebben. AZC was wat dat betreft in de eerste helft wat dreigender en kwam via twee schitterende vrije trappen van Lars op een 0-2 voorsprong. Lars begint zich meer en meer te ontpoppen als de absolute leider van AZC in het veld. Heersend achterin, prachtige passes versturend en beslissend bij vrije trappen.

De tweede helft was compleet anders; Robur ging opportunistischer spelen en AZC liet dat toe zonder dat er sprake was van grote doelkansen. Tot een kwartier voor tijd bleef de situatie onveranderd, maar toen sloegen de Apeldoorners in vijf minuten toe. De aansluitingstreffer en gelijkmaker vielen snel na elkaar en de AZC-supporters vreesden het ergste. Gelukkig bleef het derde doelpunt AZC bespaard en werd een puntje meegenomen naar Zutphen.

Het werd ook vandaag weer eens heel duidelijk wat een mooie club AZC eigenlijk is; meer toeschouwers dan de thuisclub en bijna altijd spelend in een sfeervolle ambiance. Zeker in thuiswedstrijden! Een volle tribune en vele AZC-ers achter het vijandelijke doel die samen met de spelers voor spektakel zorgen. Een club die ook veel toeschouwers verdient!

As zondag speelt AZC de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Colmschate en ik hoop dat we er allemaal weer een waar spektakel van gaan maken.

Nog één keer met z’n allen: ”Vooruit nu AZC-ers, pak tezamen aan.”

Opstelling AZC:

Nardo, Raymond, Quentin, Lars, Sven C, Jarne, Jacco, Youri, Mika, Sven R en Felix

Invallers: Luc, Roy en Jelle

Harry Derks.