SDOUC troeft AZC duidelijk af.

Eind november kan het vervelend koud zijn langs de lijn en hoop je als AZC-supporter een beetje opgewarmd te worden door wat de wedstrijd aan mooie acties, spanning, verrassend wedstrijdverloop en natuurlijk een goed resultaat te bieden kan hebben. Helaas zat dat er in de thuiswedstrijd tegen SDOUC niet in. Het was en het bleef koud in een wedstrijd waarin AZC helaas tekort kwam tegen een (deze zondagmiddag) betere tegenstander, die met 0-4 won. Na de verloren wedstrijd eind september thuis tegen Vorden werd alleen nog uit tegen hoogvlieger DCS verloren en was er dus wel reden voor enig optimisme, ook wel gesteund op de overwinning op Varsseveld, hoewel dat ook wel wat gelukkig was. Het eerste kwartier was het een beetje aftasten in een open wedstrijd, waarin het spel redelijk op en neer ging. De eerste grote kans was voor SDOUC na een, wat later bleek erg typerend voor AZC, slordige fout in de opbouw. Dat zal zich in de eerste helft nog een paar keer herhalen, maar gelukkig speelt SDOUC de hun geboden mogelijkheden slecht uit. Vlak voor rust weten ze zelfs geen raad met een drie tegen één-situatie.
AZC kan daar in de eerste helft maar twee mogelijkheden van resp. Remy en Luc tegenover plaatsen, maar weet dus zonder kleerscheuren de rust te halen. Dat moet in de tweede helft beter, want SDOUC combineert beter, “staat” beter en wint ook meer duels.

Na de rust is na een corner nog de eerste kans voor AZC, maar Clay kan vanaf een meter of veertien onvoldoende kracht in zijn schot leggen. En dan is het plots heel snel gebeurd, want binnen een minuut of zeven à acht weet SDOUC drie keer op nogal knullige manier te scoren. Het begint met een eigen doelpunt: na een voorzet vanaf links vliegt de bal na een kluts tussen twee AZC’ers het doel in. Vervolgens 2-0 door een te korte terugspeelbal en een derde goal via een simpele combinatie door het centrum.
Dan is de wedstrijd natuurlijk gespeeld. Ramon en Roy komen kort daarna binnen de lijnen en een poosje later ook nog Mark Leest. Dat draagt misschien bij tot meer dreiging en ook wel een paar goede kansen, maar AZC komt niet tot scoren. In een aantal gevallen wordt de bal met te weinig overtuiging ingeschoten en een heel mooie kopkans, na een gave voorzet van Clay gaat voorlangs.
En SDOUC weet de ruimte, ontstaan door een aandringend AZC, nog een keer goed te benutten. Nadat eerst nog een goal van ze wordt afgekeurd (buitenspel, na een bal op de paal bij een vrije trap), weet één van hun aanvallers de ver uitgekomen Nardo te omspelen en in het lege doel te scoren.
Het mag duidelijk zijn dat het een wedstrijd was om snel te vergeten. En dat gaat wel lukken als a.s. zaterdag de derby in en tegen de Warnsveldse Boys met succes kan worden afgesloten. Alle reden dus om weer te gaan kijken.

Opstelling:
Nardo, Raymond (Ramon), Quentin, Lars, Sven, Joost (Roy), Mark ter H (Mark L.), Remy, Michael, Luc en Clay.