Spero 1 – AZC 1 5-1

AZC  HOUDT  1  HELFT  GELIJKE  TRED  MET  SPERO

Met Spero uit Elst hadden we op 1e Pinksterdag een tegenstander die nog volop meedoet om het kampioenschap in onze afdeling. Op voorhand een moeilijke wedstrijd dus.

In de 1e helft was het verschil in de stand op de ranglijst tussen AZC en Spero echter niet waarneembaar. Het spel golfde heen en weer en veel kansen ontstonden er niet. Beide doelverdedigers hoefden nauwelijks in actie te komen. Het was zelfs AZC dat na een combinatie via een schot van Michael het meest gevaarlijk was. De ruststand van o-o was dan ook een juiste afspiegeling van het beeld van de wedstrijd.

Het begin van de 2e helft vertoonde in eerste instantie eenzelfde beeld. Totdat na zo’n 10 minuten Spero na geklungel in onze defensie uit het niets op een 1-0 voorsprong kwam. Een paar minuten later wist AZC al weer langszij te komen. Na een korte pass van Michael wist Luc te scoren.

Niets wees er tot dit tijdstip op dat AZC het moeilijk zou kunnen krijgen. Als toeschouwer had je het gevoel dat er misschien wel “wat te halen” was in Elst. Helaas voor ons verliep het scenario geheel anders. Onze achterhoede “stortte” volledig in. Zo goed als de verdediging de laatste wedstrijden stond, zo anders ging het nu. De aanval van Spero moet zich in het Walhalla hebben gewaand, zo gemakkelijk sneden ze door onze verdediging heen. De 5-1 einduitslag in het voordeel van onze gastheren was het gevolg daarvan. Dat dit tot enige frustratie leidde bij enige van onze spelers, die daardoor tegen een gele kaart aanliepen was dan ook niet verwonderlijk.

Met deze nederlaag en de uitslagen op de andere velden waar wedstrijden uit onze afdeling plaatsvonden, is de positie van AZC er niet beter op geworden. Positief is echter dat we alles nog in eigen hand hebben. Aanstaande zondag volgt de laatste competitiewedstrijd tegen Concordia Wehl, onze directe concurrent. Met een overwinning zijn we in één klap van alle zorgen af. Op Hemelvaartsdag een paar weken geleden was de einduitslag tegen deze tegenstander een terechte 1-1. We zullen dus een extra tandje moeten bijzetten, maar dat zullen onze tegenstanders ook gaan doen. Maar natuurlijk blijven we geloven in een positieve afloop. We moeten echter ook de andere mogelijkheden niet uit het oog verliezen. Het meest negatieve scenario zou een rechtstreekse degradatie kunnen zijn. Maar een nacompetitie hoort ook tot de mogelijkheden. Dus toch maar “gewoon” winnen!

Spelers AZC:

Nardo, Peter (Raymond), Stanley (Frank), Quentin, Özgür, Joost, Roy, Michael, Lars, Clay, Luc