Thuisoverwinning voor AZC D1 in derby tegen de Boys

De D1 van AZC (JO13-1) heeft de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Warnsveldse Boys JO13-1 met 3-1 gewonnen.

De onderlinge wedstrijden tussen het team van AZC en de leeftijdsgenoten van Warnsveldse Boys staan altijd garant voor de nodige wedstrijdspanning. Ook deze zaterdag lieten beide teams zien graag te willen winnen. AZC kwam fel uit de startblokken en dat resulteerde uiteindelijk in het openingsdoelpunt voor de thuisclub, via Niam die zich knap vrijspeelde: 1-0. AZC drukte meteen door, want amper twee minuten later kon Freekie de 2-0 binnenkoppen, nu op aangeven van Niam. De Boys kwamen daarna beter in de wedstrijd en het spel golfde daarna wat meer op en neer, zonder dat Warnsveld echt grote kansen kreeg.

Zoals verwacht begonnen de bezoekers fanatiek aan de tweede helft. AZC werd meer en meer teruggedrongen en het verbaasde dan ook niet dat Warnsveldse Boys zich terug in de wedstrijd knokte: 2-1. De gelijkmaker hing in de lucht. AZC had duidelijk behoefte aan nieuwe energie. Gelukkig kon invaller Wessel die bieden. Met zijn rushes over de rechterflank gaf hij weer diepgang aan het aanvalsspel van AZC en moesten de Boys opnieuw in de verdediging. Toch was het wachten op een doelpunt. Vanaf de middencirkel bediende Thomas met een splijtende pass Niam, die alleen op de keeper af kon en de bevrijdende 3-1 maakte.