A
Z
C

Twee eeuwelingen nemen het tegen elkaar op in een koud Ugchelen.

Ugchelen, zondag 1 december 2019

Kersverse eeuweling Albatross nam het op tegen de eeuweling AZC! Onze gastheren zijn echter een jaar jonger dan wij. Albatross is van 1 oktober 1919 en hebben dan ook net het eeuwfeest gevierd met een feestweek.  Namens AZC van harte gefeliciteerd!

Op een koud  Sportpark Ugchelen neemt AZC het op tegen het rood-wit van Albatross. Zij hebben samen met Activia 6 punten, en staan daarmee onderaan in de 3e klasse B. AZC wil de derde positie vasthouden en punten blijven vergaren voor de 2e periode. 

De technische staf van AZC is de volgende opstelling gekomen;  Nardo op doel, achterin van links naar rechts, Sven, Lars, Quentin, Brando. Op het middenveld met een blok voor de verdediging Mark en Jarne waarbij Joeri met de punt naar voren speelt. Voorin met Luc in de spits, Mika op rechts en Felix op links. Wissels zijn Roy, Jacco, Necati en Niek.  Harry Mulder is de assistent-grensrechter van de jonge arbiter Pelgröm deze middag.

Gedurende de wedstrijd blijkt dat het veld glad is, doordat een aantal spelers uitglijders maken aan beide kanten. Dit komt het spel dan ook niet ten goede. Echter, het veldspel is van Zutphense kant beter verzorgt en in de 4e minuut krijgt Luc een kansje maar hij staat buitenspel. Na een overtreding op Mark krult Lars de bal uit een vrije trap voor het doel van Albatross, welke door Albatross uitverdedigt wordt. Pas in de 10e minuut weet de thuisploeg een schot richting doel te produceren.

Een minuut later is het raak aan de andere kant. Felix verovert de bal en bereikt Mika die de bal vanaf rechts in het strafschopgebied binnen schiet 0-1. Hierna blijft AZC het betere van het spel houden, en probeert op te bouwen en de spitsen aan te spelen die om beurten uitzakken. Albatross moet het meer hebben van de lange bal, en kleumt er aardig in bij de duels. In een duel wordt Brando dusdanig geraakt dat hij tussen twee man van het veld af wordt gedragen. Voor hem komt Jacco het veld in, in de 23ste minuut.

Het is maar goed dat we een brede selectie hebben, want kort hierna schiet het bij Jarne in de lies en komt Roy erin als controlerende middenvelder naast Mark. Lars is voor AZC een baken van rust achterin, bij hem start over het algemeen de opbouw van achteruit. Een mooie crossbal van hem bereikt Mika, die de bal controleert en een kansje creëert voor zichzelf. In de 35e minuut zet AZC een mooie aanval op waar Mika gevaarlijk dreigt te worden, maar de assistent-scheidsrechter van Albatross steekt de vlag omhoog en de scheidsrechter neemt het signaal over.

AZC blijft druk uitoefenen op de verdediging van de Ugchelse ploeg die hier alleen met lange halen uitkomt. Echter, met één spits vooruit kom je dan niet aan het voetballen. Pas in de 42ste minuut weten zij een kopballetje op het doel te plaatsen uit een vrije bal. Deze is echter krachteloos en is door Nardo makkelijk te pareren.  Even later krijgen zij een vrije trap vanaf de rechterkant. De kopbal die hieruit voortkomt gaat maar net naast. AZC heeft de eerste helft balbezit, en moet het spel maken. Veelal speelt men dan via de flanken, waar Mika en Felix hun tegenstander opzoeken. Vlak voor het rustsignaal, de scheidsrechter telt een zestal minuten erbij vanwege de blessurebehandelingen, is het Felix die vanaf een rechts goed doorgaat en zijn inzet voor de doellijn weggehaald ziet worden door de Albatross aanvoerder. Kort hierna is het rust!

In de 2e helft komt Albatross beter uit de startblokken zonder echt gevaarlijk te worden. Mika wordt na één van zijn acties weer eens onderuit gehaald, en blijft geblesseerd liggen. Gelukkig voor AZC kan hij weer verder. Mark krijgt nadat hij in de eerste helft een speler had gehaakt en een waarschuwing kreeg, na een overtreding op het middenveld de gele kaart.  Beide ploegen weten ook de 2e helft weinig kansen te creëren, waarbij als reeds gezegd AZC het betere van het spel heeft. Pas in de 58e minuut is het de goed ingevallen Jacco  die het met een schot probeert vanaf rechts net buiten de 16.   

Albatross laat zich niet geheel onbetuigd en het is Nardo die een schot vanaf links tot corner verwerkt. Jacco en Roy vallen beide verdienstelijk in voor de geblesseerd uitgevallen Brando en Jarne. Het is goed te zien dat bij balverlies ook zij goed omschakelen, zodat AZC snel de bal weer heeft veroverd op Albatross.

Na een uur spelen is het Mika die bijna door de verdediging van de tegenstander heen komt, na een pass van Lars. Albatross probeert het wel, maar kan geen potten breken vandaag. Met fysiek spel en veel appelleren proberen ze de spelers van AZC en de scheidsrechter te beïnvloeden. Ondanks het bij tijd en wijle fysieke spel van Albatross is het Jacco die een gele kaart pakt, omdat hij een aanval eruit haalt. 

Pas in de 71ste minuut weet Albatross weer een bal richting goal te krijgen. Vanaf rechts schiet de aanvaller van Albatross voorlangs. Tot dan komt AZC niet echt aan het voetballen. Felix weet nog wel met een goede actie een kans voor zichzelf te creëren, echter krijgt hij de bal er niet in! Naast Luc, die lekker sleurt in de spits, werkt AZC als team hard om de voorsprong te behouden, en om toch met uitvallen een doelpunt erbij te prikken.

Een vrije trap van Lars 10 minuten voor tijd wordt door Joeri net naast gekopt. Hierna krijgt de thuisploeg nog een kansje, waarvoor eerst een vermeende overtreding op Mika vooraf gaat waar de scheidsrechter niet voor fluit. Roy krijgt dan nog een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding. Met nog 6 minuten te gaan is het Joeri die Felix diep stuurt, en die scoort de bevrijdende 0-2. Dit is tevens de laatste actie van Joeri, want hij wordt vervangen door Necati.

Na dit doelpunt komt er meer ruimte op het veld en is het Mika in blessuretijd de 0-3 aantekent op aangeven van Mark. Kort hierna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd  Deze wedstrijd is verdiend gewonnen door de ‘oudste’ van de twee!

Hein Franke

Meer fotos van onze “koninklijke” fotograaf Freddie Burgers klik hier

 

 

 

Ga terug naar overzicht