Twee keer in één week Keijenburgse boys VR1

Op donderdag 19 april stond de thuiswedstrijd tegen de nr. 2 op het programma: Keijenburgse boys VR1. Om half 8 trapten we af op het 1e veld.
We begonnen een beetje afwachtend aan de wedstrijd, maar wij kregen wel de meeste kansen. In de 15e minuut nam Dorieke een corner die Michelle binnenschoot. 1-0! Nog geen twee minuten later kregen we weer een grote kans; een schot van Destiny belandde op de paal. Weer een paar minuten later brak de linksbuiten van Keijenburgse boys door en maakte de 1-1. Weer een paar minuten later maakte Keijenburgse boys ook de 1-2. Wij gaven ons niet gewonnen en gingen opzoek naar de gelijkmaker en die kwam er. Jai kwam in scoringspositie en schoot op doel. De bal werd van de lijn gehaald door een verdedigster en de keepster liet Jai een halve salto maken, maar Emsee anticipeerde goed en schoot de 2-2 binnen! Vlak voor rust kwamen we op voorsprong. Na een verre trap van Maud en een hakje van Michelle kwam Jai één op één met de keepster. Jai bewaarde de rust en rondde af. 3-2!
In de tweede helft ging we door met druk zetten op de tegenstander. Keijenburgse boys had een goed positiespel, maar wij waren feller en zette veel druk op de tegenstander. In de 55e minuut maakten we ook de 4-2. Na een mooie steekpass van Ditte kon Jai alleen op de keepster aflopen en schoot binnen in de verre hoek. 4-2!
Hierna werden er over en weer veel kansen gecreëerd, maar wij hadden het geluk aan onze zijde. De spits van Keijenburgse boys had het vizier niet op scherp en mistte en paar 100% kansen. Wij werden nog een paar keer gevaarlijk, maar wisten niet meer te scoren. 4-2 was dus ook de eindstand.

Op zondag 22 april stond de uitwedstrijd tegen, nog steeds de nr. 2, Keijenburgse boys op het programma. We wisten na de winst van afgelopen donderdag dat Keijenburgse boys gebrand was om te winnen. Omdat een aantal dames er niet waren die er donderdag wel waren startten we in een andere opstelling en nam Dorieke de plek onder de lat in. Op een ontzettend slecht veld, oftewel zandvlakte, trapten we in de bloedhitte om 11:30 uur af.
De eerste tien minuten gingen redelijk gelijk op en we kregen allebei een paar kansjes. Keijenburgse boys kwam op voorsprong na een uitbraak over links. Kort hierna viel ook de 2-0 voor Keijenburgse boys.
Na een kwartier in de tweede helft maakten we de 2-1. Vanuit een corner kon Destiny binnenschieten. Helaas werd het twee minuten later alweer 3-1 door een mooie goal van de middenvelder van Keijenburgse boys. Vlak na de 3-1 hadden wij nog recht op een penalty na een overduidelijke handsbal, alleen deze werd jammer genoeg niet gegeven. We bleven druk zetten op de verdediging en af en toe resulteerde dat in balbezit voor ons. Helaas was het Keijenburgse boys die de 4-1 en even later ook de 5-1 maakte. Het zat er niet in vandaag en Keijenburgse boys was dit keer de betere.

Voor beide wedstrijden willen we de meiden die met ons mee hebben gedaan hartelijk bedanken! Aankomende week zijn we vrij en 6 mei om 14:00 spelen we de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Pax VR1.

AZC/Eefde VR1