Uitstekende overwinning AZC 1 in uitwedstrijd tegen VIOD Doetinchem

VIOD Doetinchem 1 – AZC 1         1-4 (1-4)

Vorige week zondag werd er een uitstekende teamprestatie geleverd door in de uitwedstrijd tegen een van de oudste amateurvoetbalverenigingen met 0-1 te winnen door een doelpunt van Luc Wassink.

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen VIOD op het programma. VIOD won vorige week uit tegen Eendracht met 1-5. Het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden tegen de ploeg die voor vanmiddag maar 2 punten minder had dan AZC. AZC begon vandaag met Brando Kuipers en Clay Havenaar in de basiself. Vorige week startten Ozgur en Ronahi Aksan nog.

AZC startte sterk. De bal werd prima rond gespeeld. We wisten goed de vrije man te vinden. Dat leidde al tot een waarschuwingsschot van Mark ter Horst, die de bal net over schot. Bijna uit de tegenaanval maakte VIOD in de 9e minuut de 1-0. De rechtsbuiten van VIOD werd goed aangespeeld, hij maakte een goede actie kwam naar binnen en schoot raak. Nardo was kansloos. Wie dat dacht AZC door deze vrij snelle treffer was aangeslagen had het verkeerd. Via goed combinatievoetbal werden goede kansen gecreëerd. In de 11e minuut stond de gelijkmaker al op het scorebord. Mark ter Horst speelde Remy Havenaar op de rand van het strafschopgebied aan. Remy draaide weg van zijn tegenstander en schoot met links in de verre hoek raak 1-1. Ook na de gelijkmaker prima spel. VIOD kwam niet in de duels en speelde een kansloze wedstrijd tegen een uitstekend spelend AZC. Via een goede combinatie kwam onze laatste man Lars van Roon goed door in het strafschopgebied van de tegenstander. Hij werd gevloerd, ook al ging daar mogelijk een overtreding van een van de AZC-ers aan vooraf. De toegekende penalty werd door Mark prima ingeschoten, 1-2.

Luc Wassink was ondertussen met een enkelblessure uitgevallen. Opvallend is dan dat iedereen ziet dat er een blessure is, er een wisselspeler klaar moet zijn, en die wisselspeler zijn tenue niet voor elkaar heeft en AZC met 10 man verder moet. Nu loopt het goed af, maar dat kan een volgende keer zo maar eens fataal zijn. AZC bleef aanvallen. Een aanval over rechts leverde de 1-3 op.  Daan Boonman ging door over rechts en hij gaf de bal strak over de grond voor. Felix Mulder kwam naar de eerste paal schoot de bal onhoudbaar achter de keeper van VIOD.

Vrij kort hierna gooide Nardo na een van de spaarzame aanvallen van VIOD uit op Lars. Lars stak het middenveld snel over, Felix was uitgeweken naar rechts en sprintte richting achterlijn, legde de bal voor het doel. Daar stond Daan die de bal binnen kon schieten, 1-4. Zo was na ongeveer 35 minuten de eindstand al bereikt. In het restant van de eerste helft liet AZC de thuisploeg lopen. VIOD had totaal geen antwoord op het goede positiespel van AZC en wist alleen de schade nog te beperken.

Waar AZC vorige week de tweede helft vol aan de bak moest om de voorsprong van 0-1 te verdedigen zagen wij AZC vandaag in de tweede helft wat minder scherp. Gezien de tussenstand van 1-4 wel te begrijpen.

VIOD kwam wat beter in het spel en wist een paar kleine kansjes te creëren. Echt in de problemen kwam AZC niet. VIOD had niet echt de kwaliteit, de wil om te winnen, zodat  AZC heel eenvoudig overeind blijft. Ronahi viel nog in voor Mark ter Horst en Remy maakte plaats voor Raymond Steinvoort. Helaas moest Roy Sluizeman, die verdedigd op het middenveld een prima partij afleverde, nog een gele kaart incasseren na een overtreding om de snelheid uit een tegenaanval van VIOD te halen. Ook Clay kreeg geel na een onnodige overtreding. In de tweede helft wist AZC niet echt gevaarlijk meer te worden. Een toegekende vrije trap werd hoog overgeschoten en Ronahi had nog een schietkans, maar dat was het dan zo ongeveer wel.

Door de twee uit overwinningen op rij hebben wij de de directe gevarenzone  verlaten. We zijn er alleen nog lang niet. In deze speelronde hebben alle onderste ploegen weer punten gepakt . De bovenste ploegen verloren allemaal.

We krijgen nu 3 thuiswedstrijden achter elkaar. Eerst zondag thuis tegen Concordia Wehl, daarna tegen Spero en vervolgens tegen DVC ’26 (op de verschillende social media staat uit tegen DVC. Die wedstrijd is omgedraaid. Uit heeft AZC in december gespeeld, 1-7 winst. Dat was eigenlijk de thuiswedstijd).

Scoreverloop

1-1 Remy Havenaar
1-2 Mark ter Horst
1-3 Felix Mulder
1-4 Daan Boonman

Opstelling

Nardo van den Broek, Brando  Kuipers, Lars de Roon, Joost Alferink, Sven Calot, Roy Sluitzeman, Remy Havenaar (Raymond Steinvoort), Mark ter Horst (Ronahi Aksan), Clay Havenaar, Luc Wassink (Daan Boonman), Felix Mulder.

Christiaan Hassink