Union 1 – AZC 1 0-3

EEN  ECHTE  TEAMPRESTATIE!!!  ALS  BELONING  EEN  VERDIENDE  3  PUNTEN!

Het was vanmiddag erop of eronder! Wilden we niet nog dieper in de problemen komen dan moest er echt gewonnen worden. Geen gemakkelijke opgave, want Union staat bekend als een stugge ploeg en ook thuis in Zutphen bleek een gelijkspel het hoogst haalbare.

Vanaf het begin was duidelijk waarneembaar dat René Knuiman zijn mannen had geïnstrueerd vooruit te spelen en zich te houden aan het vastgestelde teamconcept. Toen de vanmiddag niet erg gelukkig voetballende Frank na zo’n 10 minuten een mislukte terugspeelbal op Nardo pardoes bij een Unionspeler inleverde die daarna alleen kon doorgaan op Nardo, mocht Frank onze doelverdediger dankbaar zijn dat die het hoofd koel hield en de bal met een “uitstekend” been wist te keren. Trainer Knuiman bleef iets minder koel en gaf Frank in niet mis te verstaande woorden te kennen, dat óók hij zich diende te houden aan hetgeen was afgesproken.

Vanmiddag misschien niet zo gelukkig voetballend, het was toch weer Frank die vanmiddag 2 “gouden” assists op zijn naam kon bijschrijven. De 1e produceerde hij in de 13e minuut toen hij met een subtiel tikje de van eigen helft startende Joost bediende die daarna alleen op de Union keeper kon doorgaan. In een flits zag Joost geen medespelers meelopen en dus moest hij de klus alleen zien te klaren. En dat deed hij vlekkeloos! Dat betekende 0-1.

Logisch dat Union daarna probeerde de bakens te verzetten. De druk op AZC nam toe, maar onze verdediging stond vanmiddag “pal” en kon daarnaast rekenen op een vanmiddag praktisch feilloos keepende Nardo. Met soms een beetje geluk wisten we de 0-1 voorsprong vast te houden, maar tot aan de rust kwamen we zelf niet echt meer aan aanvallen toe. Noemenswaardig zijn nog een vlammend schot van Frank dat prima door de Unionkeeper gekeerd werd, en even later een afgekeurd doelpunt van Clay. Wel kostte deze situatie Clay weer een gele kaart! Jammer! Want vanmiddag liet Clay een meer dan goede indruk achter, met name door het vele werk dat hij verrichtte.

Na de thee werd de wedstrijd nog levendiger. Aan de ene kant Union dat probeerde de gelijk maker te forceren en aan de andere kant AZC dat stug bleef verdedigen en loerde op kansen via uitvallen. Weliswaar creëerde Union een aantal kansen, maar gelukkig voor ons verdween de bal telkens aan de voor ons goede kant van de paal, dus naast het doel. En Nardo bleef grossieren met goede ingrepen. Zonder iemand te kort willen te doen groeide hij voor mij uit tot “Man of the Match”. Na een uur kwam Roy de moe gestreden Marc vervangen. Hij liep al snel tegen een gele kaart op vanwege een overtreding. Ook Stanley overkwam dat en Frank ontving een gele prent voor “praten” tegen de scheids. Dat Roy iets later ook nog een 2e gele kaart moest incasseren, en daardoor dus rood, was voor “vriend en vijand” echter onbegrijpelijk.

Union voerde de druk op waardoor AZC in de voorhoede uiteraard meer vrijheid kreeg. Dat resulteerde in een 5-tal grote kansen. Eén van de eerste ervan werd benut door Clay. Hij werd met de 2e gouden pass van vanmiddag door Frank weggestuurd (met “een luchtje” van buitenspel), en ook Clay lukte het zoals eerder Joost al, om de Unionkeeper te omspelen en te scoren.

Direct daarna kwam Raymond voor Frank in de ploeg. Met nog een kwartier te gaan was het zaak om de 0-2 voorsprong vast te houden. Maar dat had de ploeg wel begrepen. Toen kort voor het einde de mee op gekomen Özgür een Union verdediger op het verkeerde been zette, behield Özgür het overzicht. Zijn strakke pass voor het doel langs bereikte de vrijstaande Raymond die de bal onhoudbaar in het doel joeg en daarmee de 0-3 eindstand bepaalde.

Een terecht dolblij AZC-team vierde deze door het gehele team uit het vuur gesleepte overwinning. Een echte teamprestatie! En heerlijk om als toeschouwer/supporter bij aanwezig te zijn. Met de beleving zoals vanmiddag getoond, heeft het team het vertrouwen van de supporters een enorme boost gegeven.

SPELERS  AZC:

Nardo, Özgür, Stanley, Quentin, Peter, Mark (Roy), Frank (Raymond), Lars, Joost (Jelle), Michael, Clay.