Winst en verlies voor AZC D2

AZC D2 legt Be Quick D1 over de knie

De D2 van AZC heeft eindelijk de eerste overwinning van dit seizoen te pakken. Thuis tegen Be Quick D1 werd het 4-2 in een spannende wedstrijd. Voor AZC scoorden invaller Mo (3) en Thomas.

De D2 was dit seizoen al een paar keer in de buurt van een overwinning, maar op vreemde bodem ging het steeds in de laatste minuten mis (Warnsveld, Bathmen, Schalkhaar). Nu lag er een nieuwe kans tegen Be Quick, dat bij winst de eerste plaats kon grijpen. Wegens de vele blessures en afzeggingen begon de D2 met slechts elf spelers (geen wissels), waarvan enkelen ‘geleend’ van de D1. Al in de eerste minuut liet de AZC-defensie zich foppen door een effectbal van een Be Quick-speler die zo maar het doel in vloog. Daarna bleek dat AZC goed partij kon geven aan de hooggeklasseerde stadsgenoten. Hoewel Be Quick een licht overwicht had, gaf AZC niet veel weg. De thuisploeg maakte zelfs gelijk na een goede combinatie tussen Nazif en Mo: 1-1.

Na rust pakte Be Quick snel weer de voorsprong door de bal bij een corner binnen te werken. AZC bleef goed op de been en ging zelfs beter voetballen. Mo kreeg de bal op het middenveld en kon alleen op de goal af, waar hij niet faalde: 2-2. AZC ging erin geloven en bleef aanvallen. Bij een scrimmage voor het doel belandde de bal uiteindelijk bij Thomas, die de goede hoek wist te vinden: 3-2. Nu werd het echt spannend. Zou AZC met de vijf minuten op de klok dan eindelijk de winst pakken? Het antwoord is ja. Be Quick probeerde het wel, maar stuitte steeds op een uitstekend keepende Nathan. Thomas stuurde Mo vanaf het middenveld met een scherpe pass diep en hij zorgde ervoor dat de 4-2 viel en de wedstrijd was eindelijk beslist, tot grote opluchting van spelers en coaches.

D2 thuis overlopen door Go Ahead

De D2 van AZC heeft thuis een forse nederlaag geleden tegen het hoog geklaseerde Go Ahead. Het werd 0-6.

Al in de eerste minuten oogde de D2 niet scherp. Achterin was het rommelig en al snel lag de 0-1 in het doel. Daarna leek AZC zich te herpakken. Maar in de loop van de eerste helft ging het toch mis. Wederom stond het achterin niet goed en konden de Deventenaren profiteren: 0-2. De 0-3 viel ook snel doordat de linksbuiten van Go Ahead vrij kon opkomen tot aan de 16 meter. De 0-4 viel net voor rust op bijna identieke wijze.

Hoewel AZC bij vlagen aardig meedeed, ging het toch weer mis. Een miscommunicatie tussen achterhoede en keeper leidde de 0-5 in. Een handsbal van een AZC-speler zorgde voor een penalty, waardoor Go Ahead de eindstand op 0-6 bepaalde.