Verslagen JO13-1

AZC JO13-1 tegen Vios

Het was een spannende wedstrijd tegen Vios, maar het is ons gelukt 7 – 4

Mohammed had een paar mooie acties en heeft er 5 in geprikt, Joey en mees hebben ook nog een goaltje meegepakt. Voor de rest hebben we een prima wedstrijd gespeeld, we begonnen wat slapjes maar we hebben ons herpakt en zijn er mee weg gekomen met de overwinning!

AZC JO13-1 uit tegen Apeldoornse Boys

Op zaterdag 12 mei spelen we uit tegen Apeldoornse Boys. We staan bovenaan, maar het is spannend, want de top 5 staat erg dicht bij elkaar.

Het is een warme zaterdagochtend en de wedstrijd begint gelijk opgaand. Toch krijgt Apeldoorn 2 grote kansen, die goed worden gekeerd door Wesley.

In de 11e minuut komt Apeldoorn dan toch verdiend op voorsprong. Heel langzaam krijgen we daarna wat grip op de wedstrijd, maar het gaat niet vanzelf. Mohammed loopt goed door op de keeper en kan daardoor de 1-1 scoren. We voeren de druk op en na een mooie aanval op links, scoort de goed meegelopen Joey op een voorzet van Mohammed! We staan voor!

Joey probeert het even later van afstand, maar zijn schot wordt gepakt door de keeper van Apeldoorn.

Kort daarna Krijgen we een twijfelachtige strafschop. Helaas wordt de strafschop door Joey gemist. Gelukkig blijven we voetballen en krijgen we na een mooie aanval via Mees op links de kans op 3-1. Het schot van Mohammed wordt gepakt door de keeper.

In de laatste fase van de 1e helft krijgt Apeldoorn nog verschillende kansen op de gelijkmaker. Goed uitkomen van Wesley voorkomt de gelijkmaker!

Met een beetje geluk gaan we met een voorsprong van 2-1 de rust in.

Een paar tactische veranderingen in de rust moet ons de winst in deze wedstrijd bezorgen. Metin zakt bijvoorbeeld een linie en gaat weer centraal in de verdediging spelen

De tweede helft begint erg rustig. Toch komt Apeldoorn op 2-2 door een hard schot.

AZC is nog niet helemaal wakker en staat onder druk. Gelukkig hebben we Mohammed, die uit het niets een wedstrijd kan beslissen. Een mooie actie van Mohammed wordt door Mees afgerond en we staan weer voor (3-2).

Apeldoorn zet aan en krijgt een paar goede kansen, maar verzuimt te scoren. AZC komt goed weg en daarnaast hebben we de scheidsrechter, tot ergernis van iedereen die voor Apeldoorn is, mee. Hij fluit in ieder geval niet ten nadele van ons.

Met hangen en wurgen én een goede redding van Wesley blijven we voor staan.

Uiteindelijk komt Apeldoorn na een counter op 3-3. Ze putten hieruit veel energie en hebben het gevoel dat ze deze wedstrijd kunnen winnen. AZC blijft daarentegen ongeconcentreerd spelen. Kort voor tijd schiet Apeldoorn nog onhoudbaar op de kruising en komen we erg goed weg.

Gelukkig blijft het 3-3. Helaas wel 2 punten verloren in de race om het kampioenschap. We staan nu derde op 3 punten van de koploper, maar wel met één wedstrijd minder gespeeld. Op naar de toppers tegen EZC (4e) en Robur en Velocitas (5e).

Koen