Warnsveldse Boys 1 – AZC 1

Een derby is altijd onvoorspelbaar.

AZC op zaterdagavond. Was het een primeur?
In ieder geval wel bijzonder om op zaterdagavond aan te treden tegen Warnsveldse Boys en de vele bezoekers op sportcomplex Het Braamveld wilden daar getuige van zijn. De gestaag neervallende motregen, de harde wind die dwars over het veld stond en de vele paraplu’s zorgden voor een ambiance die derbywaardig genoemd kan worden. AZC trok uiteindelijk aan het langste eind en mocht 3 belangrijke punten bijschrijven.

Het derbygevoel was de afgelopen week merkbaar in Zutphen en vele voetballiefhebbers hadden deze wedstrijd reeds in hun agenda aangekruist; door de gestage opmars van Warnsveldse Boys in de afgelopen jaren is het team een belangrijke speler geworden in de Zutphense voetbalwereld. Met veel respect moeten we de prestaties van Warnsveldse Boys bekijken en het feit dat naar deze wedstrijd reikhalzend werd uitgekeken mag als een compliment worden beschouwd aan het adres van beide ploegen. Dat het respect wederzijds is bleek wel uit het mooie voorwoord in het programmaboekje van Warnsveldse Boys.
En dan ook nog spelen tegen de ploeg van trainer Rene Knuiman, die bij AZC natuurlijk weinig kwaads kan doen na de 7 fantastische voetbaljaren onder zijn leiding.

Ondanks een prachtige opkomst onder blauw-witte en groen-witte rookpotten kwam de derbysfeer binnen de lijnen echter maar moeizaam op gang; AZC begon goed aan de wedstrijd en combineerde er lustig op los. Warnsveld werd teruggedrongen, maar het leverde eigenlijk geen echte kansen op. De spaarzame uitbraken van Warnsveld waren ook ongevaarlijk en de toeschouwers hielden zich vooral bezig met het rechthouden van de paraplu’s en hadden moeite om zich warm te houden.

En juist toen iedereen zich verzoende met een brilstand in de rust kreeg AZC een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. Joost ging achter de bal staan en joeg de bal onhoudbaar in de kruising buiten het bereik van de invaller-doelman van Warnsveld (0-1).
Met deze stand werd de rust bereikt en zochten de toeschouwers de droogte en warmte op.

De tweede  helft startte als de eerste; AZC was duidelijk de bovenliggende partij en kwam met prima voetbal een aantal keren dreigend voor het doel van Warnsveld. Joost kopte de bal na een mooie voorzet knap in, maar de doelman van Warnsveld had een katachtige reflex in huis en hield zijn ploeg op dat moment op de been. Daarna was het de beurt aan Clay en Remy die beiden een goede mogelijkheid onbenut lieten. Het bleef 0-1 en Warnsveld kreeg steeds meer hoop en begon brutaal uit de verdedigende stellingen te kruipen.
Het werd binnen de lijnen ook wat grimmiger (zonder grenzen te overschrijden) en de spanning nam toe.
Het was dan ook niet vreemd en op dat moment ook verdiend dat Warnsveld langszij kwam door een doelpunt in de 70e minuut. Warnsveld rook bloed en wilde meer en dat leidde tot enkele hachelijke situaties voor het doel van Nardo, maar de voorsprong voor Warnsveld kwam er niet. AZC had op dat moment wat geluk nodig en zag nog een schot van Warnsveld op de bovenkant van de doellat uiteen spatten.

Waar de mannen van Tom Polman de vorige wedstrijd mentaal werden geraakt door een paar snelle tegentreffers bleven zij nu op de been en wisten de wedstrijd zelfs naar hun hand te zetten. Niemand minder dan aanvoerder Lars schoot de winnende treffer uit een vrije schop binnen en zorgde voor veel opluchting bij de vele AZC-ers.
Klik hier voor het doelpunt van Lars

De laatste minuten waren spannend en Warnsveld gooide er nog een slotoffensief uit, maar gelukkig voor ons bleef de gelijkmaker uit.
Laten we hopen dat dit soort wedstrijden de komende jaren op het programma blijven staan, want het is een verrijking voor de Zutphense voetbalwereld. Mooi dat we in april alweer een AZC- Warnsveldse Boys tegemoet kunnen zien.

Rest mij vanaf deze plaats Bart Dieen, keeper van Warnsveld, een goed herstel toe te wensen van zijn hersenschudding die hij in de eerste helft opliep.

Opstelling AZC:

Nardo, Ramon (Ozgur), Quentin, Lars, Sven, Mark ter Horst, Roy, Joost, Michael (Mark Leest), Clay (Ronahi) en Remy

AZC speelt op zondag 9 december om 14.00 uur thuis tegen DVC’26 uit Didam. Dit is de laatste thuiswedstrijd in het jubileumjaar!

Harry Derks.