Weer een klinkende zege voor AZC1 5 -1!

Ook dit weekend werd met duidelijke cijfers gewonnen van KCVO. Zelden zal AZC zo “goedkoop” naar een comfortabele voorsprong hebben kunnen uitlopen. Alle drie de eerste doelpunten konden voor een heel belangrijk deel op het conto van de KCVO-doelman worden geschreven. Daartegenover stond bij AZC Nardo vd Broek in het doel, die tot speler van de wedstrijd werd uitgeroepen en dat geeft direct goed aan wat het belangrijkste verschil was tussen de beide teams.
Zoals op alle Nederlandse voetbalvelden werd ook bij deze wedstrijd aandacht gevraagd voor de strijd tegen racisme via een minuut stilte direct voor aanvang van de wedstrijd. Gelukkig bleef het niet alleen bij dit gebaar, want er volgde ook een sportieve wedstrijd waarbij men relatief netjes met elkaar omging.

AZC trad aan zonder de geblesseerde Niek Ruumpol en de geschorste Raymond Steinvoort, maar de vervangers stonden hun mannetje. KCVO trad AZC voorzichtig tegemoet en leunde een beetje  achterover, waardoor AZC schijnbaar de overhand had. De beste kansen waren in de eerste helft echter duidelijk voor KCVO, wat al begon in de 2e minuut toen de bal gelukkig te ver van de voet sprong toen één van de spitsen vrij voor Nardo verscheen. In totaal verschenen ze drie keer vrij voor Nardo, maar hij kon steeds goed redding brengen.

Tot de 44e minuut wist AZC daar eigenlijk weinig tegenover te zetten. Alleen een mooie steekpass op Mika, die de bal niet goed kon controleren, en een vrije trap van Lars die de keeper losliet, maar er was niemand in de buurt om het af te straffen. Bij deze laatste situatie bleek al dat het erg jammer was dat de keeper niet meer op de proef werd gesteld, want hij vormde duidelijk een zwakke schakel in hun defensie. Pal voor rust hielp hij AZC dan toch aan een voorsprong door bij een corner vanaf onze rechterflank flink te grabbelen waarbij Lars in de scrimmage die volgde kon intikken.

AZC kon die ietwat gelukkige 1-0 voorsprong na rust heel snel uitbouwen door de medewerking van de KCVO-goalie: binnen vijf minuten lagen er nog twee in doordat hij een alleszins houdbare vrije schop van Mark ter Horst niet uit de linker beneden hoek wist te houden en vervolgens veroorzaakte hij een penalty door een inlopende Mika een tik te geven. Mark schoot vanaf 11 meter onberispelijk in en de wedstrijd was gespeeld.

In het tweede kwartier van de 2e helft werd KCVO nog wel een aantal malen gevaarlijk. Ze kwamen op 3 -1 via een kopbal na een strakke voorzet van de rechterkant en Sven wist de snelste vleugelaanvaller alleen met behulp van een overtreding net buiten de 16 meter, wat hem een gele kaart kostte, te stuitten. De wedstrijd werd toen gelukkig “in het slot gegooid” door de voor Mika ingevallen Luc Wassink. Tot twee keer aan toe wordt hij in de diepte gevonden en rond hij het goed af. De tweede keer fraai half achterover vallend hoog in het doel. Er leek er in de slotfase nog wel ééntje bij te komen, maar het vizier stond niet meer op scherp.Zoals al aangegeven was het een wat makkelijk verkregen zege en waarbij het goed was dat Nardo wel heel attent stond te keepen en zal er bij de meeste andere wedstrijden deze competitie waarschijnlijk harder gewerkt moeten worden om de zege binnen te halen.

Opstelling:

Nardo vd Broek, Brando Kuiper, Quintin Joseph, Lars van Roon, Sven Calot, Jarne Dekker (Jacco Verstraten), Mark ter Horst, Youri de Wilde (Jelle Waterlander), Felix Mulder, Remy Havenaar, Mika Dekker (Luc Wassink)

Meer ( Freddy Burgers ) foto’s klik hier