Winst voor AZC 1 tegen Quick 1888

De mannen van trainer Tom Polman hebben de vele meegereisde supporters niet teleurgesteld en hebben een belangrijke overwinning behaald op Quick 1888 uit Nijmegen. Door de overwinning stijgt AZC 1 plaats op de ranglijst en staat nu op plaats zeven met 16 wedstrijden gespeeld en 21 punten.

Beide teams schieten fel uit de startblokken na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter De Jong uit Wijchen. In de 8e minuut wordt een veel belovende aanval van AZC afgefloten door de scheidsrechter vanwege een blessure.

AZC blijft het spel dicteren en in de 20e minuut is het Felix die de bal verovert, direct  Remy inspeelt, die op zijn beurt Ronahi in de diepte wegstuurt. Ronahi komt 1:1 komt met de keeper maar verzuimt de bal in het doel te schieten.

Quick 1888 wordt pas na 26 minuten gevaarlijk met een kopbal die makkelijk gepakt wordt door Nardo. Nadat een overtreding op Joost niet bestraft wordt moet Nardo handelend optreden om een achterstand te voorkomen.

Het is AZC dat een aantal kansen weet te creëren maar deze kansen niet weet om te zetten in doelpunten. Na 37 minuten is het de goed spelende Lars die met een diepte pass Luc bereikt. Oog in oog met de keeper faalt Luc niet en schiet de bal beheerst in de rechter beneden hoek, 0-1.

Direct na de 0-1 is het de goed spelende en hardwerkende Felix die zichzelf met een mooie actie vrijspeelt maar zijn schot wordt gepakt door de keeper.

Nog voor de rust krijgt AZC een mogelijkheid om de score te verdubbelen. Het is Özgür die Felix aan de rechterkant wegstuurt. Met een voorzet op maat bereikt Felix Luc die de bal echter in de handen van de keeper kopt. Dit is het laatste wapenfeit voor de rust.

AZC begint ongewijzigd aan de 2e helft.

Quick 1888 zet AZC in het begin van de 2e helft direct onder druk zonder dat dit leidt tot uitgespeelde kansen.

Na wat slordigheden bij het uitverdedigen komt de spits van Quick 1888 in een kansrijke positie maar is het Lars die de bal tot corner verwerkt. Quick blijft aandringen en AZC kruipt in de 62e minuut door het oog van de naald. Doordat Joost wegglijdt komt de rechterspits alleen voor Nardo. Het stiftje van de spits belandt boven op de lat.

In het laatste kwart van de wedstrijd krijgt Quick 1888 nog mogelijkheden op de gelijkmaker en krijgt AZC mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Beide teams benutten de kansen niet en zo eindigt de wedstrijd in 0-1.

Een overwinning die tot stand is gekomen door bij vlagen goed te voetballen maar zeker ook door met z’n allen keihard te werken voor een goed resultaat.

Opstelling AZC:

Nardo, Özgür (Brando), Joost, Lars, Sven, Roy, Mark (Daan), Remy, Felix, Luc, Ronahi (Clay)

Zondag 24 maart 2019 opnieuw een uitwedstrijd. Dan neemt AZC het in Doetinchem op tegen VIOD. De wedstrijd begint om 14.00 uur.