A
Z
C

Winterse Atmosfeer Verlammend Voor …….. AZC (1-4)

Had AZC bij de seizoensopening een verdiend punt gehaald in Wageningen (0-0), vandaag had AZC weinig in te brengen tegen het sterk spelend WAVV, dat vooral aanvallend gevaarlijk was. Onder koude weersomstandigheden, gevoelstemperatuur zeker -5 graden Celsius, ·moesten de beide ploegen aantreden op het winderige tweede (kunstgras-) veld. Zonder Stanley, Daan en Lars, maar met routinier Frank in de laatste linie, ging de strijd aanvankelijk gelijk op. De opbouw bij AZC was goed, maar de voorwaartsen konden maar moeilijk kansen creëren. Bij WAVV ging dat beter: regelmatig doken de aanvallers gevaarlijk op voor het doel van Nardo. In de 22e minuut ging het mis voor AZC: een snelle uitval over links met veel vrijheid en nr. 11 Peer Aldenkamp kon makkelijk intikken (0-1). Twee minuten later was het alweer raak: een niet goed weggewerkt schot in de doelmond kon via een stuit door nr.14 Niek van Ginkel hard ingeschoten worden (0-2). AZC probeerde de bakens verzetten door vooral lange passes op Said, maar diens voorzetten leverden helaas niets op.

Na de rust kwam Remy in de ploeg voor de ongelukkig spelende Said. Hij werd direct gevaarlijk, maar zijn harde schot ging over. Dit was voorlopig het eerste en tevens laatste wapenfeit van AZC, want hierna nam WAVV het heft weer in handen met verzorgd combinatiespel en snelle, gevaarlijke uitbraken.
Helaas leidde balverlies van de opkomende en beste man bij AZC, Ozgur, de 0-3 in. De vrije linkerspits van WAVV kon zo vrij en snel doorkomen en zijn voorzet werd eenvoudig verzilverd door Mike Molenaar, nr.9 van WAVV. Ondertussen was Joost gewisseld voor Mark. AZC zette nog wel aan, maar onzorgvuldige passes leidden niet tot succes. Pas in de 77e minuut kon, na een goede voorzet van Clay, Remy intikken na een scrimmage op de doellijn (1-3). Even geloofden de AZC-ers in een beter resultaat, maar na opnieuw een goede voorzet van links en onoplettendheid van onze achterhoede, kon Kevin van Woerkom, nr. 10, de eindstand op 1-4 bepalen. Peter kwam in de 82e minuut nog voor Clay in het veld, maar ondanks nog een paar aardige aanvallen konden de blauw-witten helaas niet meer scoren.
Bij winst had AZC vandaag beslag gelegd op de 4e plaats. Door dit verlies en de winst van ploegen uit de onderste regionen staan we ineens op een gedeelde 11e plaats!

Op 18 februari spelen we onze eerstvolgende competitiewedstrijd tegen hekkensluiter SML. Tijd om de ruggen te rechten en de blik weer naar boven te richten!
Succes mannen!

AZC: Nardo v.d. Broek, Ozgur Aksan, Frank Buurmeijer, Quentin Joseph, Brando Kuipers, Raymond Stijnvoort, Sean Galdermans, Said Yesiloz (46-Remy Havenaar), Luc Wassink, Mark ter Horst (55-Joost Alferink), Clay Havenaar (82-Peter Frinking)

Ga terug naar overzicht