A
Z
C

Voetbalwetten zijn keihard voor AZC in Diepenveen

AZC trad afgelopen zondag aan in en tegen Diepenveen. De koploper in de 3e klasse D stond er goed voor en een overwinning zou een mooie stap zijn op weg naar het einde van de competitie. Dat er veel ploegen in de derde klasse aan elkaar gewaagd zijn werd pijnlijk duidelijk, want AZC moest na een zwak begin haar meerdere erkennen in de geel-zwarte brigade. Ondanks een groot overwicht gedurende zo’n tachtig minuten van de wedstrijd werd er met 2-1 verloren.

AZC begon slecht aan de wedstrijd die werd gespeeld onder fraaie weersomstandigheden op het gezellige complex in Diepenveen, waar weer veel AZC-supporters hun favorieten kwamen aanmoedigen. Af en toe heb je als team zo’n wedstrijd dat je geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd wilt beginnen, maar dat het gewoon niet lukt. Diepenveen was in de eerste tien minuten op alle fronten scherper dan de AZC’ers en kwamen heel snel op 2-0 via Gijs de Rooij en Justin Boswinkel.

Goed herstel en eerste voetbalwet

AZC herpakte zich na deze desastreus verlopen beginfase en begon veel beter te spelen. Niet dat het direct leidde tot veel kansen, maar het voetbal van de blauw-witten was heel behoorlijk en Diepenveen kon daar weinig tegenin brengen.

Vanuit het niets kreeg AZC na een half uur spelen een strafschop. De bal kwam binnen de beruchte lijnen heel ongelukkig via zijn eigen voet tegen de hand van de aanvoerder van Diepenveen. Luc Wassink zette zich achter de bal om de belangrijke aansluitingstreffer te scoren, maar de Diepenveense goalie dacht daar heel anders over en stopte de inzet. Ook de rebound was een prooi voor de keeper en het doemscenario begon zich al aardig aan te dienen.

AZC bleef echter prima voetballen en zette aanval na aanval op om iedere keer te stranden bij de keeper, net over of net naast het doel. Zelfs een grote kopkans voor Sven Calot vlak voor de goal trof niet het zo gewenste doel.

De voetbalwet zegt dan dat je nooit kunt winnen als je de grootste kansen mist.

Diepenveen verzuimt het af te maken

De eerlijkheid gebied te zeggen dat de wedstrijd binnen vijf minuten in de tweede helft al definitief in het slot gegooid had kunnen worden, maar ook Diepenveen wist een tweetal goede mogelijkheden niet te benutten. Een gewaarschuwd AZC ging vanaf dat moment voortvarend te werk. Aanval op aanval golfde op het doel van Diepenveen af en een vloedgolf aan kansen was het gevolg. Goede combinaties zorgden voor een groot overwicht voor AZC, maar de kansen waren niet aan de AZC’ers besteed.

Tweede voetbalwet gaat helaas niet op

‘ Als je niet schiet kun je niet scoren’ luidde eens het credo van een begenadigd voetballer uit de hoofdstad , dus schoot AZC uit alle standen en vanuit alle hoeken op het doel van Diepenveen. Helaas ging deze voetbalwijsheid niet op voor de Zutphenaren; wie er ook schoot of in kansrijke positie kwam, het leverde niet de zo begeerde treffer op.

Hectische slotfase

Zo’n tien minuten voor tijd was het eindelijk raak voor AZC. Mika Dekker speelde zich knap vrij en schoot onhoudbaar binnen: 2-1. AZC rook bloed en Diepenveen kon alleen maar tegenhouden. Het leverde spectaculaire scenes op in het strafschopgebied van Diepenveen, maar de verdiende gelijkmaker viel niet. Ook een hele grote kans voor Raymond Steinvoort belande in het zijnet.

Zo bleef het 2-1 voor de thuisploeg en kreeg AZC te weinig in een wedstrijd die slecht begon, maar waarin AZC liet zien heel goed te kunnen voetballen. Nu de kansen nog benutten!

Positief gevoel

Ondanks de nederlaag kan AZC toch met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd in Diepenveen, want na een slecht begin en een grote achterstand werd er door de ploeg karakter, veerkracht en goed voetbal getoond! Dat moet meegenomen worden naar de eindfase van de competitie, waarin de beslissingen gaan vallen. Het kan niet anders dan dat AZC daar een belangrijke rol in gaat spelen!

Kom op AZC!!

In het Paasweekend staan er voor AZC op Paasmaandag een wedstrijd op het programma. AZC komt dan thuis in actie tegen Turkse Kracht (14:00 uur). Kom onze spelers aanmoedigen!

Opstelling AZC: Nardo van de Broek, Ozgur Aksan (Stijn Hagemans), Quentin Joseph, Lars van Roon, Sven Calot, Jacco Verstraten (Raymond Steinvoort), Onur Köse (Ronahi Aksan), Felix Mulder, Mark ter Horst, Mika Dekker, Luc Wassink.