A
Z
C
Vereniging

Vereniging

Zvv AZC is een voetbalvereniging met een rijke historie. De vereniging die is opgericht in 1918  is een begrip in Zutphen en omstreken. Al die tijd is AZC een voetbalvereniging geweest met een brede maatschappelijk basis. AZC voelt een grote verbondenheid met de jeugd. Daar begint het immers allemaal. Kinderen van alle leeftijden en  uit alle delen van Zutphen zijn en voelen zich welkom bij AZC.

Zvv AZC beschikt over meer dan 40 teams, verdeeld over senioren- en jeugdteams. De  seniorenteams spelen op vrijdagavond, zaterdagmiddag , maar vooral op zondag.  De jeugd speelt de wedstrijden op zaterdag. Voor de allerkleinsten is er de AZC-league (met onderlinge wedstrijden in tenues van clubs die meedoen aan de Champions League). Verder heeft AZC teams in iedere leeftijdscategorie. Het sterk aan populariteit winnende damesvoetbal is volop in ontwikkeling.

Zvv AZC heeft ook een afdeling G-voetbal. Hierin spelen volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking.

Onze accommodatie

De afgelopen jaren is onze accommodatie ingrijpend gemoderniseerd. Pronkstuk van deze modernisering vormt een modern kleedkamer gebouw met acht kleedkamers en een grote bestuurskamer op de eerste verdieping, dat in de zomer van 2009 is gerealiseerd.
Eveneens is er in de zomer van 2009 een kunstgrasveld aangelegd. Hierdoor beschikt AZC over drie volwaardige speelvelden, waarbij het kunstgrasveld tevens dienst doet als trainingsveld. Zowel het hoofdveld (met tribune) als het kunstgrasveld beschikt over een lichtinstallatie, die het spelen van avondwedstrijden mogelijk maakt. Naast het kleedkamer gebouw ligt het Klaas Jan Huntelaar Court. Dit omheinde kunstgrasveld is dankzij financiële steun van de KJH foundation en andere sponsoren in 2013 aangelegd voor onze G jeugd afdeling.

  Zvv AZC beschikt over een grote moderne kantine en een jeugdhonk.