A
Z
C

AZC VR1 nog steeds ongeslagen ondanks moeizaam gelijkspel

De vrouwen van AZC hadden een zware 2e competitie wedstrijd bij CCW. Het was een moeizame wedstrijd waarin er slordig en moeilijk gevoetbald werd. Toch hebben de vrouwen er hard voor gevochten om een punt mee te nemen naar Zutphen!

De eerste helft begon moeilijk, er was geen rust in het spel en bijna alle passes kwamen niet aan. Als CCW de bal had schoten zij hem meteen naar voren waardoor het omschakelen voor ons erg moeilijk was. Er werden hier en daar wel wat kansen gecreëerd maar dit leidde niet tot een goal. Ook CCW kreeg enkele kansen.

Toch werd er in de 37e minuut mooi gecombineerd door Lieke die de bal afpakte en pass gaf of Bixente waardoor Bixente een dieptepass kon geven op Jai-Lana die de keeper mooi uitspeelde en de bal rustig binnenschoot, 0-1! Helaas maakte CCW net voor de rust de 1-1, de tegenstander was fel en gaf een hoge bal die gemist werd door de verdediging waardoor CCW de 1-1 kon maken.

De tweede helft, we liepen het veld op en wisten dat we dit kunnen winnen wanneer we ons spel zouden verbeteren. De eerste minuten van de 2e helft zag je dat er meer gecombineerd werd en dat er meer rust was. Toch stonden we gauw met 2-1 achter doordat CCW snel was met de omschakeling en daardoor ontstond er een overtal aan aanvallers. De verdediging werd simpel uitgespeeld en niet lang daarna kregen we ook de 3-1 om de oren, een snelle aanvaller kreeg de bal en schoot hard het doel in. Met nog een kwartier te gaan gaf Aleid een prachtige steekbal op Jayla die de bal keurig laag voor gaf waardoor Rosalie de bal hard tegen de binnenkant van de paal erin schoot!! 2-3! Nu de laatste minuten aanbraken wisten we dat er minimaal kans was op een punt, CCW verslapte en wij wisten toen helemaal zeker dat we een punt mee naar Zutphen konden nemen. Met nog een kleine 4 minuten op de klok gaf Rosalie de bal nog een keer voor op Jayla die hem met links laag en heel rustig in de hoek schoot, eindstand 3-3!!

Ongeslagen

De eerste helft was niet goed. De rust in het spel moet echt beter en ook passes moeten gewoon goed aankomen. De vrouwen hebben de tweede helft wel echt keihard gestreden voor een punt en zijn hierdoor nog steeds ongeslagen! Met vol goede moed gaan we naar aanstaande zondag, dan spelen wij om 11:15 uur thuis tegen Broekland VR1.

Nominaties

Hopelijk weten de vrouwen deze wedstrijd wel te winnen, want dan is het dubbelop feest in de kantine. Eind van de middag wordt op feestelijke wijze de nominaties voor voetballers en voetbalsters van het jaar bekend gemaakt. Wie uiteindelijk voetbalvrouw van het jaar wordt zal duidelijk worden op het jaarlijkse AZC voetbalgala op 17 december!