A
Z
C

AZC verliest van effectief Witkampers

AZC heeft op bezoek bij Witkampers een lesje in effectiviteit gekregen. De Zutphenaren gaan in Laren met 3-1 onderuit. Door dit resultaat moet AZC weer naar beneden kijken in de tweede klasse I.

Op sportpark Leussinkpark in Laren staat deze zondag de volgende uitdaging op het programma van AZC om Witkampers te verslaan. Na de goede overwinning van vorige week (4-0) tegen Lemelerveld is het de taak aan het team van trainer Tom Polman om deze lijn voort te zetten. Dat blijkt vooraf geen sinecure te zijn, want alleen Bon Boys wist dit seizoen in Laren te winnen.

Vroege voorsprong

Op deze druilerige zondag was het veld slecht bespeelbaar, waardoor in het begin veel verkeerde aannames en passes van beide kanten te zien waren. Echter in de 8e minuut werd de bal door Mika Dekker teruggelegd op Lars van Roon, die vanaf de zestien de bal binnenschoot: 0-1.

Pas na een klein half uur was de eerste serieuze aanval van Witkampers door het midden, maar keeper Nardo van den Broek redt. Daarna wordt een overtreding op Felix Mulder gemaakt net buiten de zestien. Lars schiet de daaropvolgende vrije trap net over. Hierna is er nog een afstandsschot van Joey Steenbergen dat net naast gaat. In deze fase van de wedstrijd heeft AZC het betere van het spel, maar verzuimt dit om te zetten in meer doelpunten.

Wedstrijd kantelt verkeerde kant op

In de tweede helft is er niet gewisseld aan AZC-zijde. Al na 5 minuten is er een goed schot van Luc Wassink, dat door de keeper wordt gepareerd. Weer vijf minuten later kopt Lars de bal net over uit een scherp aangesneden cornerbal. Na een kwartier spelen krijgt Witkampers een penalty door een lichte overtreding van Luc net binnen de zestien. Witkampers scoort hieruit de 1-1. Hierna wordt Jarne Dekker ingebracht voor Necati Taskoparan. Witkampers komt meer en beter in hun spel en na een half uur spelen verspeelt Lucas Knip de bal op rechts, waardoor Witkampers oog in oog met keeper Nardo komt te staan. Deze kans laten zij zich niet ontnemen en het wordt 2-1. Een vrije trap van Mika wordt nog net over geschoten, maar AZC kan geen vuist meer maken in deze wedstrijd. In een ultieme poging nog tot scoren te komen, worden Stijn en Sven gewisseld voor Jacco en Mark, maar in plaats daarvan maakt Witkampers vijf minuten voor tijd de 3-1.

Een lesje in effectiviteit: waar AZC in de eerste helft het veldoverwicht niet weet om te zetten in doelpunten, gaat Witkampers er in de tweede helft met de overwinning vandoor. Volgende week staat de volgende wedstrijd op het programma, thuis tegen De Tukkers (14:00 uur).

AZC komt met de volgende spelers in actie: Nardo van den Broek, Lars van Roon, Quentin Joseph, Sven Calot (Mark ter Horst), Mika Dekker, Felix Mulder, Luc Wassink, Stijn Hagemans (Jacco Verstraten), Lucas Knip, Necati Taskoparan (Jarne Dekker) en Joey Steenbergen.