A
Z
C

AZC VR1 maakt het koploper Vorden erg lastig maar verliest

Zondag was de wedstrijd thuis tegen koploper Vorden. We gingen er met alle vertrouwen in en hebben goede afspraken gemaakt. Het fluitsignaal ging om 11.00 uur en de eerste kans van AZC was al in de 5e minuut, Jai-Lana schiet de bal en met de rebound schoot Hazal hem net naast. We zien dat we beter zijn en het kan een leuke wedstrijd worden. Ondanks dat we zeker de eerste 30 minuten beter zijn is het moeilijk om goed te tikken met elkaar dat komt mede door het slechte veld wat voor niemand mee helpt. Toch komt Vorden in de 20e minuut met een gevaarlijke kopbal maar die kan Dazzy opvangen. In de 27e minuut maakt Jai-Lana een mooie dribbel en kan Hazal schieten helaas gaat deze ook net naast. Ook Annely komt goed voor haar man en onderschept de bal ze schiet meteen en helaas gaat deze ook naast. Vorden komt in de 29e minuut met een schot deze gaat ook voor hen net langs de goal. Vorden liep het eerste half uur achter ons aan helaas verslappen we het laatste kwartier iets waardoor we veel aan het verdedigen zijn. Toch gaan we de rust in met een 0-0 wat ook een voorsprong voor AZC had kunnen zijn. We gaan daardoor met volle moed de 2e helft in omdat we weten dat we het Vorden lastig kunnen gaan maken en er vandaag nog weleens punten gepakt kunnen worden.

Rust 0-0.

Om 12.10 uur begon de tweede helft van de voetbalwedstrijd tussen Vorden en AZC. Beide teams stonden klaar om hun best te doen en te strijden voor de overwinning.

In de 11e minuut van de tweede helft kwam Vorden bijna in de problemen toen ze bijna in hun eigen doel schoten. Gelukkig voor hen konden ze de bal nog net op tijd wegwerken.

In de 13e minuut van de tweede helft was het de beurt aan Hazal om te schieten vanuit een hoekschop. Helaas werd haar schot geblokkeerd door de verdediging van Vorden.

Een minuut later kreeg Vorden een hoekschop, maar Destiny kon de bal wegwerken. Het spel ging snel heen en weer en het tempo ging omhoog.

In de 16e minuut van de tweede helft werd Hazal gewisseld voor Bixente. Vorden kreeg een grote kans om te scoren, maar het schot ging net naast het doel.

In de 17e en 18e minuut kreeg Vorden nog twee kansen om te scoren, maar beide schoten misten het doel ruim. Het was duidelijk dat beide teams op zoek waren naar een doelpunt om de wedstrijd in hun voordeel te zetten.

In de 22e minuut bezeerde Ditte in een duel haar hand. Een pleister het veld op gebracht en het spel ging door.

In de 26e minuut kreeg Jai-Lana een mooie kans om te scoren buiten de zestien, maar haar schot ging net naast het doel. Het spel bleef snel en spannend, met kansen aan beide kanten.

In de 30e minuut kreeg Jai-Lana bijna een doorbraak, maar de verdediging van Vorden kon haar stoppen. In de 35e minuut werd Destiny gewisseld voor Elysha.

In de 37e minuut kreeg Vorden een schot op doel, maar Dazzy maakte een mooie redding. Een minuut later kreeg Vorden weer een kans, maar het schot ging naast.

In de 40e minuut kreeg Vorden de bal en schoot van buiten de zestien op doel en deze ging erin, waardoor Vorden op voorsprong kwam met 0-1. Jayla werd iets later gewisseld voor Rosalie.

In de 42e minuut werd Bixente onderuit gehaald en kreeg Vorden een vrije trap. In de 46e minuut gaf Jai-Lana van AZC een mooie pass op Rosalie, maar de bal ging helaas voorbij.

In de 47e minuut werd Jai-Lana onderuit gehaald en kreeg AZC een vrije trap net buiten de 16. Lynn nam deze vrije trap en schoot hard op doel, maar de bal werd tegengehouden door het muurtje van Vorden.

In de 49e minuut kreeg Dazzy de bal en probeerde deze te passen, maar de tegenstander kreeg de bal in de voet en schoot in het doel, waardoor Vorden op een voorsprong van 0-2 kwam. Jai-Lana gaf een mooie bal op Rosalie in de 50e minuut, maar Rosalie schoot over. Ditte schoot in de 51e minuut op het doel, maar de keeper pakte de bal in haar handen.

In de 52e minuut schoot Vorden van afstand, maar de bal belandde op de lat. In de 53e minuut vond er een wissel plaats bij Vorden. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 0-2 overwinning voor Vorden.

2 weken geleden hebben wij maar nipt verloren van Broekland en afgelopen zondag hadden we in de eerste helft zeker voor kunnen staan. Als wij als team onze kansen afmaken dan waren de wedstrijden absoluut anders verlopen. We laten zien dat we steeds meer groeien als team en beter gaan voetballen.

Na de wedstrijd was er een leuk feestje in de kantine of terwijl Super Sunday bij AZC!

Aanstaande maandag (2e paasdag) spelen wij om 11.30 uur uit bij en tegen Keijenburgse Boys VR1. Voor ons een bekende maar zeker geen gemakkelijke tegenstander. Vorig jaar hebben wij van ze gewonnen in de Achterhoek Cup d.m.v. shoot-outs.