A
Z
C

AZC VR1 verliest alsnog 2 punten in de slotfase

De warming-up was erg slapjes en dat was terug te zien in de eerste helft. Het fluitsignaal ging om 11.30 uur en we merkten en al gauw dat Pax een andere opstelling had dan ons. Dat creëerde soms enigszins chaos. Om 11.34 kregen wij een vrije trap net iets verder dan de middellijn. De vrije trap werd genomen door Lynn en de bal komt bij Jai-Lana terecht, maar de keeper hield de bal tegen. Om 11.43 heeft Ditte een lange bal op Jai-Lana. Jai-Lana neemt de bal met snelheid mee en schoot deze mooi over de keeper heen, 0-1! Ondanks dat Pax vaak via onze de linkerkant kwam en veel aan het voorgeven was leidde dit gelukkig  tot geen goede kansen voor hen.  Om 12.07 legt Hazal de bal goed klaar voor Lieke die de bal hoog op de keeper schiet. Helaas kan de keeper deze bal nog maar net redden. Ook Jayla had een mooi hoog schot die ook de keeper nog maar net kon redden. Pax nam de eerste helft de overhand en wij speelden niet ons eigen spel. Gelukkig gingen we de kleedkamer in met een 0-1 voorsprong.

Rust 0-1.

In de kleedkamer werd aangegeven dat we ons eigen spel moesten gaan spelen en een stuk scherper moesten zijn. Zo gezegd zo gedaan. We waren veel sterker dan Pax in de tweede helft en we speelden absoluut ons eigen spel. Om 12.40 kreeg Lynn een schot poging van met buiten de 16, net te zacht waardoor de keeper kon opvangen. We waren goed aan het tikken en hielden Pax alleen maar op eigen helft. Er zit meer in dan een 0-1. Om 13.02 geeft Romy een mooie lobpass naar Jai-Lana, waardoor Jai-Lana de bal lobt maar helaas gaat deze net over. Met nog maar enkele minuten te gaan schoof de aanvoerder van Pax mee naar voren waardoor er even wat chaos ontstond. En in één van de laatste minuten om 13.17 scoorde Pax de 1-1 wat volkomen onterecht was. Dit was 1 van de weinige kansjes die zij in de 2e helft hebben gekregen maar deze ging er helaas toch in. De scheidsrechter floot af en zo liepen we toch met een teleurstelling het veld af. Al met al heeft iedereen de 2e helft zijn uiterste best gedaan en is er hard voor elkaar gewerkt. We nemen 1 punt mee terug naar Zutphen. Bij de thuiswedstrijd Paxen we ze zeker!

Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen Activia gepland, maar deze kan helaas niet doorgaan. Wegens vakantie, blessures en afwezigen zijn er niet genoeg speelsters.

©️ Dit verslag is mogelijk gemaakt door Lynn.