Z
C
AZC1-WAVV1

AZC1-WAVV1

Op de affiches die de wedstrijd AZC – WAVV aankondigen is een historisch moment in de geschiedenis van AZC te zien. Henk ten Have kopt de bal langs keeper Capellenveen van WAVV en bezorgt AZC de 1-0 winst die goed is voor het kampioenschap en daarmee promotie naar de 1e klasse!
Ook nu zijn de belangen groot, want waar AZC jacht maakt op een plaats in de nacompetitie om te strijden om promotie naar de 1e klasse moet WAVV alle zeilen bijzetten om een plek in de nacompetitie te voorkomen. In deze nacompetitie strijden ploegen om een plek in de 2e en 3e klasse.
Met de uiteindelijke 3-3 schieten beide ploegen niet veel op.

WAVV komt het beste uit de startblokken en al gauw ligt de bal achter Nardo, maar AZC zet al snel de gelijke stand op het bord via Mark ter Horst. Duidelijk is te zien dat AZC wat last heeft van het ontbreken van enkele vaste waarden, waardoor er met een piepjonge achterhoede aangetreden wordt. Nog voor rust komt de ploeg uit Wageningen op voorsprong als een voor AZC vervelende windvlaag vat krijgt op de bal en zo in het doel ploft.

In de rust spelen zich mooie taferelen af die AZC kenmerken; er heerst veel bedrijvigheid om de voorinschrijving van het jubileumboek aan te kondigen en de spelers van het kampioenselftal uit 1966 hebben elkaar veel te vertellen. Binding met AZC is hier te zien en te voelen.

In de tweede helft is het spelpeil niet hoogstaand, maar omdat beide ploegen vol voor de winst gaan ontspint zich toch een heel aardig schouwspel aan de Deventerweg. De toeschouwers komen aan hun trekken met als hoogtepunt de vrije trap van Mark die de bal prachtig over de Wageningse muur krult en de keeper kansloos laat.
De vreugde over de gelijkmaker is echter van zeer korte duur, want binnen een minuut staat WAVV weer op voorsprong, 2-3.

AZC heeft wederom moeite met een tegenstander die lager geklasseerd is dan de blauw-witten en komt sporadisch tot een aantal mogelijkheden. En dan is daar Frank Buurmeijer , die deze middag weer belangrijk is. Bij een corner wordt hij naar de grond getrokken en de scheidsrechter wijst onberispelijk naar de stip. Penalty!
Natuurlijk gaat Frank achter de bal staan en schiet de 3-3 op het bord.

Mooi dat juist op deze historische dag weer een clubicoon van zich laat spreken. Zoals vele AZC-ers Henk ten Have blijven herinneren als de speler die AZC naar de 1e klasse heeft gekopt is het Frank die bezig is aan een zeer indrukwekkende spelersprestatie; speler van verdienste, topscorer aller tijden en recordhouder van gespeelde wedstrijden voor AZC 1!

Beide ploegen doen er in de slotfase nog van alles aan om de winnende treffer te scoren, maar het lukt niet om het net nog eenmaal te vinden. Zo sluiten AZC en WAVV de wedstrijd af met 3-3 en mogen beide ploegen blijven hopen op een succesvolle afsluiting van deze competitie.

Na afloop van de wedstrijd vindt er in een bomvolle kantine een prachtige en emotionele presentatie plaats van het jubileumboek over 100 jaar AZC. Deze presentatie ontroert vele AZC-ers en ook het applaus voor de spelers van het kampioensteam uit 1966 is een kippenvel moment.

Wanneer Dick Smeenk dan ook nog eens bekendmaakt dat café Old Dutch sponsor wordt van AZC 2 en hoofdsponsor Cinemajestic het sponsorcontract heeft verlengd tot 2022 kunnen we spreken van een zeer bijzondere middag.

Wat een prachtige club hebben we toch en wat is het mooi dat zoveel mensen op verschillende manieren druk zijn met AZC en dat we op momenten zoals deze het echte AZC-gevoel ervaren.

Met recht kunnen we zeggen dat we er trots op zijn om een AZC-er te zijn!