A
Z
C
BVO Toernooi

BVO Toernooi

Klik op de link voor uitgebreide informatie: www.reiniervanderkwastbvotoernooi.nl

Sterren van morgen schitteren op Hemelvaartsdag tijdens Reinier van der Kwast JO15 BVO-toernooi bij AZC.

Wie wordt de opvolger van Royal Antwerp? Voor de vierde keer wordt het BVO 015 toernooi georganiseerd. Het terugkerende eendaagse evenement onder de naam van oud-AZC’er Reinier van der Kwast belooft weer een waar spektakel te worden.

Na een succesvolle eerste editie in 2018 – in het kader van het 100-jarig bestaan van AZC – kreeg het toernooi in 2019 een vervolg. Door corona bleef het daarna stil in Zutphen, maar gelukkig konden we in 2023 de derde editie organiseren. Op Hemelvaartsdag kunnen de toeschouwers weer volop genieten van mooi voetbal en technische hoogstandjes van de toekomstige sterren. In de voorgaande edities zag het publiek onder andere spelers als AZ’er Mexx Meerdink – die onlangs de winnende strafschop binnenschoot bij de hoofdmacht tegen Anderlecht – en Youri Baas (toen Excelsior, nu Ajax 1) schitteren.

Deelnemers

De vaste regionale toppers als Go Ahead Eagles en De Graafschap hebben hun komst toegezegd. Verder hoopt deelnemer van het eerste uur Excelsior Rotterdam te schitteren op het AZC-complex. De academie FC Twente/ Heracles en FC Emmen zijn er dit jaar voor het eerst bij en we zijn benieuwd wat hun bijdrage wordt. Met de Belgische clubs Royal Union St. Gilles en SK Beveren heeft de organisatie heuse publiekstrekkers weten te strikken. Namens thuisclub AZC geeft het JO17-elftal acte de précense.

‘We zijn blij dat we wederom voor de vierde keer weer een sterk deelnemersveld bij elkaar hebben kunnen krijgen’, vertelt organisator Mark Hagemans. ‘We merken dat het toernooi erg leeft binnen de club. Dankzij de vele vrijwilligers hopen we er een mooie dag van te maken met leuke en spannende wedstrijden’.

Teammanagers en clinic

De organisatie haalt alles uit de kast om er een onvergetelijke dag van te maken. Zo zijn net als in de voor

gaande edities spelers uit het G-team voor een dag de teammanagers. ‘Ze lopen dan ook de hele dag in het trainingspak van zo’n BVO rond. Echt schitterend’, vertelt medeorganisator Steef Dekker. ‘Ook krijgen de G-spelers tijdens de grote pauze een clinic van de trainers van De Graafschap en Go Ahead Eagles . Daarnaast is er een loterij met mooie prijzen. Verder zijn er na afloop van het toernooi nog prijzen voor de beste speler, beste keeper en beste AZC’er’, vult Hagemans aan.

Reinier van der Kwast

Zoals gezegd draagt het toernooi dit jaar de naam van wijlen Reinier van der Kwast. De voormalig schoolleraar – die in 2011 tot erelid werd benoemd – bekleedde diverse bestuursfuncties bij AZC Zutphen. De laatste jaren volgde hij alle AZC’ers die door een BVO waren opgepikt. Als eerbetoon aan de overleden clubman draagt het toernooi nu zijn naam. ‘De familie van Reinier vond dit en erg mooi gebaar en reageerde hier zeer positief op’, aldus Dekker.

Programma

Op Hemelvaartsdag staat om 10:00 uur de openingswedstijd tussen SK Beveren en FC Twente/ Heracles Academie op het programma. Om 16:40 uur staat de finale op het programma. De toegang is gratis. Meer informatie over het toernooi staat op de website: www.reiniervanderkwastbvotoernooi.nl