A
Z
C
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Een paar jaar geleden is een werkgroep begonnen met de plannen om van AZC een duurzame vereniging te maken. Als eerste werd gekeken naar de afvalscheiding en het energieverbruik. Hieruit bleek dat er nogal wat ( duurzame ) winst te behalen viel. De plannen werden verder uitgewerkt, de apparaten nogmaals doorgemeten en subsidies aangevraagd.  In 2016 werd begonnen met de uitvoering.
Inmiddels is de gehele kantine voorzien van Ledverlichting, zijn er in de kleedkamers waterbesparende kranen, wordt het afval gescheiden afgevoerd en hebben we in december 176 zonnepanelen geplaatst op het dak van de kantine en de kleedkamers.
Zvv AZC voorziet met dit aantal zonnepanelen volledig in d’r eigen elektriciteitsbehoefte, draagt bij aan duurzaam energiegebruik en bespaart nu zo’n € 8000,- op jaarbasis. Over 5 jaar is de investering terug betaald.

De werkgroep hoopt binnenkort ook het gasverbruik aan te kunnen pakken zodat de vereniging straks volledig energieneutraal is.
Daarnaast willen we als duurzame vereniging een voorbeeld zijn voor onze leden en sponsoren.

Binnenkort zal er op deze site een meter geplaatst worden waarop precies te zien hoeveel energie we besparen en hoe we daarmee bijdragen aan een gezondere wereld.

Het blauw en wit van AZC wordt hiermee een stukje groener!