A
Z
C

AZC hervat competitie tegen Lochem

Na een weekend zonder competitieverplichtingen neemt AZC het op zondag 29 oktober op tegen Lochem. De ploeg van trainer Tom Polman hoopt dan een vervolg te geven aan de foutloze competitiestart.

Op donderdag 19 oktober moest AZC in een bekerduel het hoofd buigen voor ATC’65 (4-1). Toch was het vertoonde spel tegen de tweedeklasser lang niet slecht. De Zutphenaren kregen echter op cruciale momenten tegentreffers te slikken, waardoor de kans op een resultaat verloren ging. AZC heeft in de afgelopen weken laten zien een ploeg te zijn waar veel muziek in zit. Het is op dit moment erg leuk om naar de blauw-witten te kijken. Hopelijk kan het deze lijn tegen Lochem doorzetten.

Lochem

De gasten promoveerden afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de derde klasse. In de finale rekende Lochem af met Gendringen (5-2). De geel-blauwen bezetten de zesde plaats in 3B met 6 punten uit 4 wedstijden. Trainer Laurens Leussink (op dit moment nog in de ziekenboeg) beschikt over een jonge selectie met enkele ervaren krachten, zoals Ruben Boonk en Thomas van der Worp.  

Historie

AZC en Lochem komen elkaar zelden tegen in de competitie. In het seizoen 1995/1996 kwamen beide formaties elkaar voor het laatst tegen. In de vierde klasse C eindigden de Zutphenaren op de tweede plaats, terwijl Lochem genoegen moest nemen met een zesde plaats. Twee seizoenen geleden kwamen AZC en Lochem elkaar in vriendschappelijk verband tegen. Deze wedstrijd in Zutphen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het Zutphense doelpunt kwam van de voet van Ronahi Aksan.

Volop bedrijvigheid

De wedstrijd staat zondag onder leiding van arbiter Peter Bloksma. Onder toeziend oog van de pupillen van de week Tim Lammers en Emin Baslilar wordt er om 14:00 uur afgetrapt met de door Hemeltjen Makelaardij aangeboden wedstrijdbal. Ook na de wedstrijd is er volop bedrijvigheid in de kantine, want dan maakt de galacommissie alle genomineerden bekend voor de titel voetballer van het jaar. Genoeg redenen dus om zondag naar sportpark Hanzepark te komen. Tot dan!    

Ga terug naar overzicht