A
Z
C

Afdelingen meiden- en vrouwenvoetbal AZC en De Hoven slaan handen ineen

De afdelingen vrouwenvoetbal van de Zutphense voetbalverenigingen AZC en De Hoven slaan de handen ineen. Op zaterdag 15 juni zetten de voorzitters Patrick Govaers en  Joris Versteeg hun handtekeningen onder een samenwerkingsovereenkomst die tot een positieve stimulans moet leiden waardoor meer meiden en vrouwen voor de voetbalsport kiezen.  

De voetbalclubs gaan samenwerken zodat zij sterker worden door schaalvergroting. Voor zowel AZC als De Hoven is het lastig om zelfstandig volledige meidenteams op te zetten en te behouden. Dit komt voornamelijk door te krappe aantallen. Door samen te werken wordt het fundament waarop deze meiden- en vrouwenteams kunnen bouwen steviger.

Aantrekkelijker worden in regio

Het idee is dat de clubs – door de huidige aantallen te combineren – de continuïteit van de teams kunnen waarborgen. Ook willen de clubs aantrekkelijker worden op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal in de regio. Met grotere aantallen en meer teams is het uiteindelijk makkelijker om iedereen aan het voetballen te krijgen en te houden. Een ander gevolg is dat op termijn het niveau omhoog gaat. Met deze stimulans zien de clubs het voor zich dat er uiteindelijk meer meiden gaan kiezen voor de sport voetbal.

In de afgelopen maanden hadden AZC en De Hoven veelvuldig overleg over de vorm en de invulling van de samenwerking. Aankomend seizoen wordt gestart met twee samenwerkingsteams in de leeftijdscategorieën meiden onder 15 en meiden onder 20. Ook worden beide vrouwenteams onder een gedeelde naam ingeschreven, waardoor zij speelsters van elkaar kunnen lenen. Als de samenwerking eenmaal loopt wordt bekeken of deze in de toekomst eventueel uitgebreid kan worden met meerdere teams en meerdere clubs uit Zutphen en omgeving.

Ga terug naar overzicht