A
Z
C

AZC 1 in seizoen 2018/2019 opnieuw in 2e klasse I

Vrijdag 13 juli heeft de KNVB de indelingen voor het seizoen 2018/2019 bekend gemaakt. AZC is, net als de afgelopen twee seizoenen, weer ingedeeld in de 2e klasse I. Naast een hoop oude bekenden staat na enkele jaren ook weer de derby tegen Warnsveldse Boys op het programma. Voor komend seizoen zijn dit de tegenstanders van AZC:

Concordia Wehl – Sportpark ‘de Grindslag’, Doesburgseweg 20, 7031 JC  WEHL

Afgelopen seizoen speelde AZC zich op de laatste speeldag veilig tegen Concordia dat daardoor veroordeeld werd tot de nacompetitie. Na een hele lange reeks wedstrijden handhaafde Concordia zich als nog in de 2e klasse I. Komend seizoen staat Concordia onder leiding van Maik Angenent.

Varsseveld – Sportpark Oberink, Westelijk Oude Aaltenseweg 4, 7051 HL VARSSEVELD

De afgelopen twee seizoenen ook tegenstander van AZC geweest in de 2e klasse I. Vorig seizoen is Varsseveld keurig in de grote middenmoot van de 2e klasse I. Komend seizoen staat Varsseveld onder leiding van Jos Heutinck.

Vorden – Sportpark ’t Grote Veld, Zutphenseweg 11, 7251 JX  VORDEN

De afgelopen seizoenen stonden de streekderby’s tegen Vorden in het teken van strijd, passie en spektakel. Dat zal komend seizoen waarschijnlijk niet anders zijn. Trainer Michiel Feukkink staat komend seizoen alweer voor het 8e jaar als trainer voor de groep.

Quick 1888 – Sportpark de Dennen, Dennenstraat 25, 6543 JP  NIJMEGEN

Nieuw in de 2e klasse I is Quick 1888, één van de oudste voetbalclubs van ons land. Streed Quick 1888 twee jaar geleden nog tot het laatst mee om de titel in de 1e klasse. Hoe anders was het dit jaar. Ze degradeerden rechtstreeks uit de 1e klasse en zijn nieuw in de 2e klasse I. Trainer Roy de Haan krijgt hoogstwaarschijnlijk de opdracht mee om met het team zo snel mogelijk terug te keren naar de 1e klasse.

Warnsveldse Boys – Sportpark ‘t Braamveld, Veldesebosweg 30, 7231 DW  WARNSVELD

De kampioen in de 3e klasse B van afgelopen seizoen, na een lange strijd met Helios toonde Warnsveld op het eind haar klasse. Daardoor staat na 5 seizoenen er weer een derby op het programma voor AZC. Saillant detail, Warnsveldse Boys staat komend seizoen onder leiding van René Knuiman.

SDOUC – Sportpark de IJsselweide, Anton Tijdinklaan 7, 7071 CX  ULFT

SDOUC maakte afgelopen seizoen na een moeizame start een prima 2e seizoenshelft door in de 2e klasse I en plaatste zich daar nog bijna mee voor de nacompetitie. Trainer John Neijenhuis staat komend seizoen als nieuwe trainer voor de groep.

DCS – Sportpark Hengelder, Hengelder 1, 6902 PA  ZEVENAAR

Kampioen van de 3e klasse C. Na een afwezigheid van enkele seizoenen is de club uit Zevenaar weer terug in de 2e klasse I. Nieuwe trainer Kevin Jeurissen zal ongetwijfeld met DCS gaan strijden voor een mooie klassering.

Spero – Sportpark Spero, de Pas 3, 6662 BK  ELST

Miste afgelopen seizoen het kampioenschap op een haar na, ook in de nacompetitie redde Spero het niet. Zodoende komen ze ook dit seizoen weer uit in de 2e klasse I. Trainer Gert Jan Barten zal komend seizoen waarschijnlijk wel de stap naar de 1e klasse willen zetten.

Union – Sportpark de Kluis, Kluissestraat 2, 6581 KW  MALDEN

Speelde zich vorig seizoen als promovendus knap veilig in 2I en mag het dit jaar opnieuw proberen in deze klasse. Kasper Vullings staat dit seizoen voor het eerst aan het roer bij Union.

Orion – Sportpark Mariënbosch, Nijmeegsebaan 143, 6325 DX  NIJMEGEN

Deed vorig seizoen lange tijd mee voor de titel in 2I, maar greep uiteindelijk overal naast. Dit jaar zal de ploeg van Jeroen van Haaren vast en zeker weer voor de titel gaan strijden.

DVC’26 – Sportpark de Nevelhorst, Vincwijcweg 12, 6941  RG  DIDAM

De verrassing in de 2e klasse I van afgelopen seizoen. Met een fantastische reeks in de 2e seizoenshelft sleepten ze de 3e periodetitel in wacht. Helaas voor DVC’26 konden ze die goede reeks niet belonen met een 2e promotie op rij. Nieuw aan het roer komend seizoen is Jan Oosterhuis.

VIOD – Sportpark Dichteren, Sicco Mansholtsweg 2, 7007 LJ  DOETINCHEM

Via de nacompetitie promoveerde VIOD ten koste van Concordia Wehl (wat zich in de herkansing als nog handhaafde) naar de 2e klasse. Daarmee zijn ze na enkele jaren weer terug op het niveau dat past bij de grootte van de club. Succestrainer Jan Lorse staat komend seizoen opnieuw voor de groep.

Eendracht ’30 – Sportpark de Maasvallei, Bovensteweg 61, 6585 KB  MOOK

Ook de kampioen van de 3e klasse D is nieuw in 2I. Eendracht, uitkomstig uit Mook (onder de rook van Nijmegen), kroonde zich na een spannende strijd met Eldenia tot kampioen. Dat was de 2e promotie op rij. Gaat de ploeg van Fred Razing ook dit seizoen weer voor een promotie?

 

 

 

 

 

Ga terug naar overzicht