A
Z
C

AZC archief aangevuld met unieke stukken

Afgelopen zaterdag heeft de beheerder van het AZC archief, Freddy Burgers, een grote hoeveelheid archiefstukken en foto’s ontvangen over AZC. Deze stukken zijn afkomstig uit de persoonlijke collectie van Gerrit Voortman. De oud secretaris van AZC is 16 september op 92-jarige leeftijd overleden.

Als bestuurslid organiseerde Gerrit jarenlang het ‘Gebroeders Schiermeiertoernooi’ en het regionale ‘Polio Zwaluwentoernooi’. Hiervan was alle correspondentie bewaart gebleven. Ook verzamelde  hij foto’s over Zutphen en van alle Zutphense voetbalverenigingen en AZC in het bijzonder. Bij het maken van het jubileumboek “100 jaar AZC” heeft Gerrit de redactie voorzien van de benodigde info en was het mogelijk om enkele stukken te kopiëren of te scannen.

Na zijn overlijden wilden de nabestaanden dat het persoonlijke archief van Gerrit over AZC op de juiste plek en bij de juiste persoon zou belanden. Dat is onze archivaris Freddy Burgers.

Freddy die momenteel herstellende is, is blij met de aanvullingen van het AZC archief met enkele unieke  en originele stukken. “Heel mooi om deze unieke documenten en foto’s te ontvangen. Een opsteker in deze voor mij, moeilijke periode”.

Zoals  te zien op de foto is Freddy weer thuis en gaat het gelukkig weer een stuk beter met hem.

Ga terug naar overzicht