A
Z
C

AZC eindigt nare week in mineur

AZC is er in Schalkhaar niet in geslaagd om de nare week met een positief resultaat af te sluiten. De wedstrijd eindigde in een 2-1 nederlaag en daarmee blijft AZC in de gevarenzone bivakkeren.

We kennen allemaal ‘de wet van Murphy’: Het lijkt er wel op dat alles wat fout kan gaan ook daadwerkelijk fout gaat. De afgelopen week stond bij AZC het overlijden van clubicoon Wim Verbeek centraal en wat was het mooi geweest als AZC deze week had afgesloten met een driepunter. Het tegendeel werd echter werkelijkheid en dat werpt een grauwe sluier over de afgelopen dagen.

Echter kunnen we als club bijzonder trots zijn op de manier waarop we de tegenslagen hebben verwerkt en uiting hebben gegeven aan de trieste gebeurtenissen.

We zijn een sterke club en dat zullen we sportief gezien ook moeten laten zien. De overtuiging om dat op het veld te laten zien ontbrak een beetje in Schalkhaar, maar we hoeven absoluut niet te wanhopen.

Er zijn nog veel wedstrijden te spelen en het veldspel is heel aardig; tegen Schalkhaar ontbrak het echter aan echt gevaarlijke situaties voor het doel van de tegenstander. De wedstrijd was redelijk in evenwicht, alleen de doelpunten tellen en vielen helaas aan de verkeerde kant.

AZC aanvallend onmachtig

Schalkhaar begon fel en was het eerste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Dit resulteerde na ongeveer 20 minuten in de 1-0. AZC zette daar aanvallend niet heel veel tegenover al waren Mika Dekker en Felix Mulder dichtbij de gelijkmaker. Zo kabbelde de eerste helft voor bizar weinig toeschouwers een beetje voort.

Nardo houdt AZC in wedstrijd

Direct na rust was er ineens veel commotie; Schalkhaar kreeg een penalty wegens hands in de zestien. De penalty werd door Nardo van den Broek gestopt en in de rebound ontstond er een vervelende botsing  waarvan vooral Nardo het slachtoffer werd. Gelukkig voor AZC kon de doelman verder spelen en laten we hopen dat de schade bij Nardo is meegevallen en dat hij de volgende wedstrijd gewoon weer onder de lat staat. Het bleef dus bij 1-0.

Schalkhaar verdubbelt marge

Na een minuut of 60 was vriend en vijand erover eens dat er op het middenveld een duidelijke overtreding plaatsvond op Lars van Roon, maar de scheidsrechter liet doorspelen en daardoor kwam een aanvaller van Schalkhaar alleen voor Nardo te staan. Het moet gezegd dat het stiftje erg mooi was. 2-0 voor Schalkhaar, maar met een hele nare bijsmaak.

AZC recht rug

In het vervolg van de wedstrijd kreeg AZC heel duidelijk de overhand, zonder daarbij echter tot uitgespeelde kansen te komen. Een kansrijke kopbal van Stijn Hagemans net naast was eigenlijk het belangrijkste wapenfeit. Vlak voor tijd gaf de scheidsrechter een penalty aan AZC en het was Ronahi Aksan die de bal onberispelijk binnenschoot. Het slotoffensief van AZC leverde uiteindelijk niets op en zo bleef de score in het voordeel van Schalkhaar op het bord staan.

AZC moet dus de komende weken flink aan de bak en met de ondersteuning van veel AZC-ers moet het mogelijk zijn om goede resultaten neer te zetten. Ook hier moeten we laten zien dat we een sterke club zijn en dat we juist nu het team ondersteunen!

Opstelling AZC: Nardo van de Broek, Raymond Steinvoort, Lars van Roon, Quentin Joseph (Ronahi Aksan), Sven Calot, Lucas Knip (Siem Landman), Stijn Hagemans, Jarne Dekker (Necati Taskoparan), Mika Dekker, Felix Mulder, Joey Steenbergen (Luc Wassink).

Ga terug naar overzicht