A
Z
C

AZC en Diepenveen spelen sleutelduel in tweede periode

Het eerste elftal gaat op zondag 10 april op bezoek bij Diepenveen. Op voorhand is dit een heel interessant duel, want beide formaties zijn nog kansrijk om de tweede periodetitel te winnen.

AZC kende vorige week weer een goede zondag. Zelf wist de ploeg van trainer Tom Polman Overwetering opzij te zetten (2-1), terwijl titelconcurrent Robur et Velocitas met 4-1 onderuit ging bij KCVO. De voorsprong op de achtervolger uit Apeldoorn bedraagt nu zes punten, maar de Zutphenaren hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Door de goede resultaten van AZC na de coronabreak leiden de blauw-witten ook de dans om de tweede periode.  Een andere ploeg die ook kansrijk is voor deze prijs is de aankomende tegenstander, Diepenveen.

Diepenveen

De equipe van oefenmeester Robert Slinkman is bezig aan een uitstekend seizoen. De dorpsclub staat momenteel op de vijfde plaats in 3D. De geel-zwarten kenden een goede serie met vier gewonnen wedstrijden op rij. Daar zaten met WWNA (5-0) en Warnsveldse Boys (4-2) een aantal gememoreerde tegenstanders bij. Doordat Diepenveen de laatste wedstrijd verloor bij ABS (2-1) en daarvoor gelijkspeelde tegen Colmschate (3-3) moet het nu de koppositie in de tweede periode aan AZC laten.

Historie

AZC moest in de recente geschiedenis twee keer aantreden in Diepenveen. In het seizoen 2011-2012 wist het met 1-3 te winnen. De doelpunten kwamen op naam van Frank Buurmeijer, Hesam Bouzelmad en Daan van Weele. De laatste ontmoeting op sportpark De Zunnebargh eindigde in ruime 1-5 zege voor AZC. Raymond Steinvoort, Sven Calot, Mika Dekker, Felix Mulder en Necati Taskoparan scoorden voor de Zutphenaren. De ontmoeting dit seizoen in Zutphen werd met 3-0 een prooi voor AZC, dankzij een hattrick van de momenteel geblesseerde Niek Ruumpol.

Belangrijke pot in veel opzichten

De wedstrijd in Diepenveen zondag is dus in meerdere opzichten belangrijk voor AZC. Winst is noodzakelijk om de marge op Robur te behouden. Daarnaast komt met een driepunter het winnen van de tweede periodetitel binnen handbereik. AZC kan je steun daarom goed gebruiken.  De wedstrijd staat zondag onder leiding van Leon Welbers en begint om 14:00 uur.

Ga terug naar overzicht