A
Z
C

AZC G1 kampioen

 

AZC G1 is op overtuigende wijze kampioen geworden. In de laatste wedstrijd werd HTC uit Zwolle met maar liefst 13-1 verslagen. Daarmee was er eindelijk  weer eens een G-team kampioen. Want dat was al weer een paar jaar geleden.

In het begin van de competitie zag het er niet naar uit dat G1 de titel voor zich zou opeisen. Want de eerste twee wedstrijden werden verloren. Weliswaar nipt, maar toch. Daarna ging het echter lopen. Het hoogtepunt was de uitwedstrijd bij mede-concurrent voor de titel ’t Harde. Thuis was nog een beetje zuur van deze goede ploeg verloren, maar dat werd in de uitwedstrijd rechtgezet. In een spannend duel trok AZC met 3-4 aan het langste eind. Daarmee was de basis gelegd voor het kampioenschap. De week daarna werd KHC in Kampen met 1-3 verslagen, waarna de klus in het Sinterklaasweekeinde in de thuiswedstrijd tegen HTC kon worden afgemaakt. Dat moest kunnen want HTC stond onderaan en had nog geen punt veroverd. De uitwedstrijd in Zwolle was ook al ruim gewonnen door AZC.

De in het rood gestoken ploeg van trainer/coach Martijn liet er dan ook geen gras over groeien. Al vlot scoorde Ricardo de eerste goal en kort daarna joeg de opnieuw sterk spelende Danny de bal keihard tegen de touwen. Daarna regende het doelpunten, al werd er ook nog wel eens een flinke kans gemist.

                       

Bij een stand van 13-1 floot scheidsrechter Steef Dekker af. En daarmee was het kampioenschap binnen. De champagne kon worden ontkurkt en voor alle spelers was er een mooi kampioensshirt, dat Ineke weer perfect had geregeld.

Natuurlijk was het jammer dat er geen publiek bij de wedstrijd aanwezig was vanwege de coronaregels. Ook een feestje na afloop in de kantine zat er niet in. Maar de blijdschap bij de spelers was er niet minder om!

 

Ga terug naar overzicht