A
Z
C

AZC gaat op bezoek bij koploper Bon Boys

Het eerste elftal treedt op zondag 16 oktober aan bij Bon Boys. Een zware dobber voor de formatie van trainer Tom Polman, want de ploeg uit Haaksbergen is momenteel de trotse koploper in 2I.

Het zat AZC afgelopen zondag in de verloren thuiswedstrijd tegen Eilermark (1-2) niet mee. De Zutphenaren waren zeker niet de mindere ten opzichte van de Tukkers, maar dolven toch het onderspit. De verschillen in deze tweede klasse zijn klein en wedstrijden zullen op details worden beslist. Daarom is AZC er als promovendus alles aan gelegen om te zorgen dat het dubbeltje snel weer onze kant op valt. Zeker gezien de versterkte degradatieregeling kan AZC zich de komende weken weinig misstappen veroorloven. Met een uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper Bon Boys op het programma kan AZC zich de borst natmaken. De Zutphenaren moeten eigenlijk een resultaat boeken om niet te ver achterop te raken en het zicht op het linkerrijtje kwijt te raken. AZC moet het zondag in ieder geval stellen zonder Jarne Dekker, Raymond Steinvoort en de al langer afwezige Ronahi Aksan, Özgür Aksan en Siem Landman.

Bon Boys

De tegenstander van zondag is deze competitie uit de startblokken gevlogen. Bon Boys is nog de enige ploeg zonder puntenverlies. De ploeg van oefenmeester Martijn Blijham wist al twaalf keer het net te vinden. Wat daarbij opvalt is dat de Tukkers niet van één speler afhankelijk zijn, maar over veel scorend vermogen beschikt. Van horen zeggen speelt de equipe uit Haaksbergen zeer verzorgd voetbal, waarbij het elke tegenstander vanaf het beginsignaal bij de strot grijpt en niet meer loslaat.

Historie

In het seizoen 2014/2015 kwamen Bon Boys en AZC elkaar voor de enige keer tegen in competitieverband. Op 14 september 2014 verdeelden Bon Boys en AZC de buit (1-1). Frank Buurmeijer zorgde uit een strafschop voor het Zutphense doelpunt (zie foto). Ook de terugwedstrijd in Zutphen eindige in een 1-1 gelijkspel.  Ook in die wedstrijd zorgde Frank voor het enige doelpunt. Bon Boys eindigde deze jaargang op een zevende plaats, terwijl AZC via de nacompetitie promotie naar de tweede klasse afdwong.

Support AZC

De wedstrijd op sportpark De Greune begint zondag om 14:00 uur. AZC kan je steun goed gebruiken en rekent daarom op jullie komst. AZC speelt zondag in ieder geval in het nieuwe thuistenue, die afgelopen donderdagavond werd gepresenteerd. Een zeer stijlvol shirt met een retro-look. Hopelijk inspireert dit tenue AZC tot grootse daden. Tot zondag!

Ga terug naar overzicht