A
Z
C

AZC gaat op bezoek bij SML

Na een week zonder competitieverplichtingen gaat AZC op zondag 7 april op bezoek bij SML. De Arnhemmers zijn uitstekend op dreef na de winterstop, dus de ploeg van trainer Tom Polman wacht een zware kluif om met een driepunter aan de haal te gaan en zo de voorsprong op Robur et Velocitas te behouden.

Bijna twee weken gelden kwam AZC thuis in actie tegen Rheden (5-2 winst). De blauw-witten kwamen die middag matig voor de dag, zaak is dus om aankomende zondag een hoger niveau aan te tikken. Vorige week won AZC een oefenpot tegen vierderklasser Sallandia (5-3), maar aan wedstrijd mag weinig waarde worden gehecht gezien een waslijst aan afwezigen of geblesseerden. De titelstrijd nadert inmiddels de ontknoping. AZC en Robur lijken de enige ploegen die nog aanspraak mogen maken op de titel in 3B. De blauw-witten gaan al bijna het hele seizoen aan kop, maar de Roburianen hijgen in de nek. Twee jaar geleden waren de rollen precies omgedraaid en ging AZC er uiteindelijk met de titel vandoor. AZC moet zondag dus tegen SML scherp en geconcentreerd aan de aftrap verschijnen om een goed resultaat te boeken. En dat zal lastig genoeg worden.

SML

Zoals gezegd is SML de ploeg in vorm. Na de nederlaag tegen VDZ op 3 februari (1-2) wist de ploeg van trainer Muhaiman Samir van de laatste zes wedstrijden er vijf in winst om te zetten. In als die wedstrijden hielden de zwart-witten maar liefst vijf keer de nul. Door deze reeks blijven de Arnhemmers aanspraak maken op een prijs. Op het eigen sportpark De Bakenberg hoopt SML tegen AZC een goed vervolg te geven aan de goede serie en zo de koppositie in de strijd om de derde periodetitel te behouden.

Historie

AZC en SML kwamen elkaar in het verleden nauwelijks tegen. In het seizoen 2017-2018 kwamen beide formaties elkaar tegen in de tweede klasse I. In Arnhem wist AZC met 3-2 te winnen door doelpunten van Frank Buurmeijer (2) en Daan Boonman, terwijl SML in Zutphen de volle buit pakte (1-2, doelpunt Frank). Dit seizoen eindigde de ontmoeting in Zutphen in een krappe 2-1 zege voor de huidige koploper van 3B dankzij goals van Stijn Hagemans en Joey Steenbergen.  

De wedstrijd op sportpark De Bakenberg staat zondag onder leiding van scheidsrechter Richard Kroesen en begint om 14:00 uur. Hopelijk zien we je dan.

Ga terug naar overzicht