A
Z
C

AZC gaat zondag op bezoek bij Witkampers

AZC kruist op zondag 27 november de degens met Witkampers. In Laren hoopt de ploeg van oefenmeester Tom Polman een goed vervolg te geven aan de zege op Lemelerveld (4-0).

Afgelopen zondag boekte AZC een welkome overwinning op Lemelerveld. De Zutphenaren lieten bij vlagen goed voetbal zien, maar vooral de hoeveelheid energie die de blauw-witten in de wedstrijd legden en de arbeidsethos van het team vielen op. Hopelijk kan AZC aanstaande zondag hetzelfde brengen. Op de langdurig geblesseerden na beschikt Tom over een fitte selectie. Er valt dus weer genoeg te kiezen om Witkampers het vuur aan de schenen te leggen.  

Witkampers

De dorpsclub promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse. Na een veelbesproken finale tegen Doetinchem waarin de formatie van trainer Jeroen van der Tol aan de winnende hand was, kwam uiteindelijk vanachter het bureau op het bondskantoor het verlossende telefoontje dat Witkampers was gepromoveerd. Hierdoor acteert de club uit Laren voor het eerst in haar historie in de tweede klasse. Met 8 punten uit evenzovele wedstrijden bivakkeert Witkampers momenteel op de twaalfde plaats in 2I. De wit-zwarten zijn er dan ook alles aan gelegen om te winnen van AZC en zo weer de aansluiting met het linkerrijtje te krijgen. De verschillen zijn klein in deze competitie, want AZC staat met drie punten meer op de zesde plek op de ranglijst. Witkampers moet het al een tijdje stellen zonder de geblesseerde topschutter Daan Hento. Daarentegen komen een aantal sterkhouders terug van blessures.

Historie

In de afgelopen jaren kwamen AZC en Witkampers elkaar alleen tegen in vriendschappelijke wedstrijden. Witkampers is in thuiswedstrijden moeilijk te verslaan. Alleen Bon Boys ging er met de volle buit vandoor. Van de acht punten pakte de Larenaren er liefst zeven in eigen huis. AZC is dus gewaarschuwd.

Zien we je zondag?

AZC rekent aanstaande zondag op jacht naar een goed resultaat weer op de steun van haar supporters. De wedstrijd op Sportpark Leussinkpark begint om 14:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Vincent Barret. Tot zondag.

Ga terug naar overzicht