A
Z
C

AZC hard onderuit bij Overwetering

AZC heeft zichzelf een slechte dienst bewezen en is hard onderuit gegaan bij Sportclub Overwetering te Olst. Na een dramatische eerste helft kon AZC de opgelopen achterstand na een betere tweede helft niet meer goedmaken.

AZC verloor deze wedstrijd niet omdat de tegenstander nou zo geweldig was. De tegenstander werd in het zadel geholpen door fouten, slechte organisatie en instelling. Het vertoonde gedrag vanuit de technische staf en reservebank aan het adres van de gastheren uit Olst en een verslaggever van De Stentor hielp ook niet echt. Provocerend gedrag van zowel de AZC bank als die van de tegenstander leidde tot enige verhitte discussies in het vanwege de maatregelen stille Olst.

Nu naar de wedstrijd: Zoals geschreven startte AZC matig aan deze wedstrijd met Nardo, die prima keepte, in het doel. Een wat onwennige verdediging met Jacco, Jarne, Marc en Sven. Op het middenveld Stijn, Onur, Felix (op een voor hem ongebruikelijke positie) en Niek. Voorin Luc en Mika. Al in de 5e minuut kwam Overwetering op 1-0. Jarne onderschepte een diepe bal van Overwetering die uiteindelijk in de voeten kwam van de rechtsbuiten van Overwetering. Deze speler gaf een voorzet over de hele. De links buiten kapte een verdediger van AZC uit en schoot raak. Onhoudbaar voor Nardo. Direct hierna kreeg Overwetering de kans op 2-0. Gelukkig voor AZC bleef een tweede doelpunt uit. Na deze kans trok Overwetering zich redelijk ver terug en liet AZC wat meer komen.

AZC had meer balbezit en kwam wat beter door. Felix maakte een goede actie en werd vlak buiten de 16 flink onderuit gehaald. Dat leverde direct de nodige commotie bij de bank van AZC op. De uitstekend leidende scheidsrechter floot gewoon voor een overtreding en vergat alleen een gele kaart te geven. Dat hier dan zo’n enorme commotie over ontstaat en dat vervolgens het gedrag ook op spelers op de reservebank overslaat is echt heel onnodig en bracht AZC dat al niet heel erg goed speelde van de wijs. Het duurde dan ook even voordat AZC weer in het spel kwam. In de 20e minuut kreeg AZC eigenlijk pas de eerste goede kans. Via Sven en Felix werd Stijn aan de linkerkant vrijgespeeld. Hij zette de bal goed voor. De aansluiting ontbrak echter, waardoor het niet echt een kans was. Kort hierna werd er een diepe bal op Luc gegeven. Luc leek de bal niet te halen, maar zette goed door en wist de verdediger de bal te ontfutselen en terug te leggen op Niek. Niek schoot, de keeper wist goed redding te brengen. Vervolgens maakte Overwetering na opnieuw knullig balverlies de 2-0 en leek AZC een kansloze middag tegemoet te gaan. Gelukkig was het Felix die na een goede steekpass van Jarne in de 42e minuut de 2-1 te maken. Vrijwel direct na de aftrap maakte Overwetering de 3-1 en snel hierna de 4-1. Tussendoor werd er nog een doelpunt van Overwetering afgekeurd. AZC ging daardoor “slechts” met een 4-1 achterstand naar de thee.

In de tweede helft viel Quentin Joseph uitstekend in voor Mark ter Horst en ook Ronahi Aksan kwam in het veld voor Jacco. In de tweede helft speelde AZC een stuk beter dan in de eerste helft. De bal werd wat beter rond gespeeld, Overwetering onder druk gezet maar tot echt grote kansen, laat staan doelpogingen, kwam AZC niet. In de 78e minuut viel dan toch de 4-2. Felix, in mijn ogen de beste man aan de kant van AZC, wurmde zich langs een aantal tegenstanders waarna Mika wat onverwacht aan de bal kwam. Mika wist wel raad met deze onverwachte kans en schoot goed in, 4-2. Kort hierna vielen Siem Landman (Onur) en Soul (Sven) nog in. In blessuretijd wist Soul na een goede actie vanaf zo’n 20 meter aan te leggen. Hij schoot de bal hard tegen de touwen, 4-3. De scheidsrechter liet nog enige tijd naspelen. AZC probeerde nog wel maar was niet bij machte de gelijkmaker te forceren. AZC liep daarom tegen de eerste nederlaag van het seizoen op.

Op zich is verliezen niet erg. De manier waarop het verlies tot stand kwam is wel verontrustend. Eigen gedrag, onjuist gedrag richting medespeler(s) , tegenstanders en technische staf, scheidsrechter is er mede de oorzaak van dat vanmiddag werd verloren van een in de basis veel mindere tegenstander. Pijnlijk is het dat vanmiddag de 1e periode veilig gesteld had kunnen worden en daarmee in ieder geval deelname aan de nacompetitie aan het einde van het seizoen. Gezien de aanwezige kwaliteiten moet het lukken om met de bovenste ploegen mee te draaien te gaan voor kampioenschap of nacompetitie.

Felicitaties aan het adres van Overwetering. Zij hebben met goed teamwork de 3 punten in de wacht gesleept.

De technische staf en spelersgroep hebben een dagen de tijd om eens goed in de spiegel te kijken en kritisch te zijn op eigen gedrag en presteren om vanaf aanstaande dinsdag naar de thuiswedstrijd tegen middenmotor ABS uit Bathmen toe te werken. Ik kan u helaas niet oproepen om naar de wedstrijd te komen kijken omdat dit vanwege de COVID-19 maatregelen niet mag. Publiek is niet welkom.