A
Z
C

AZC heeft met Colmschate lastige horde te nemen

Na een weekend niet in actie te zijn gekomen, treedt AZC  op zondag 20 maart aan tegen Colmschate.  De vraag is of de minibreak gevolgen heeft de ploeg van trainer Tom Polman, aangezien de Zutphenaren uitstekend uit de winterstop kwamen.

Na overwinningen op KCVO (1-2) en Turkse Kracht (1-6) volgde er een remise tegen koploper Robur et Velocitas (1-1). Je kunt dus zeggen dat AZC met zeven punten uit 3 wedstrijden een prima start kent na de coronabreak. Wat tijdens deze wedstrijden opviel is dat de AZC’ers de bereidheid toonden om het snot voor de ogen te lopen. Er staat een strijdvaardige ploeg die voor elkaar tot het gaatje gaat. Tot tevredenheid van de achterban, want het recente verleden toonde aan dat dit ook weleens niet het geval kan zijn. Hopelijk weet AZC deze lijn vast te houden, want deze overgave is één van de voorwaarden als je de ambitie hebt om voor de prijzen te spelen.

Colmschate

De formatie van oefenmeester Rowdy van der Hoop bekleedt momenteel de elfde plaats in 3D. Met twee driepunters en twee nederlagen zijn de geel-zwarten goed uit de winterstop gekomen. Volgens de verhalen spraken de Deventernaren in elke wedstrijd ook een aardig woordje mee, dus AZC is gewaarschuwd. Comschate kon halverwege de eerste seizoenshelft keeper Yoel Finke verwelkomen en heeft daarmee een uitstekende sluitpost in huis. Kevin Bierman is momenteel de clubtopscorer met vier doelpunten.

Historie

AZC heeft het traditioneel lastig tegen Colmschate. De laatste editie in Zutphen tijdens het seizoen 2019-2020 wist AZC wel in winst om te zetten (2-1). In het seizoen 2013-2014 (0-1 verlies) en 2011-2012 (0-2 verlies) zag AZC met lede ogen toe dat de buit naar Deventer ging. Ook tijdens de heenwedstrijd in dit seizoen kende AZC grote moeite met Colmschate. De blauw-witten kwamen door Luc Wassink aan de leiding, maar mede dankzij sterk keeperswerk van Nardo van den Broek kon AZC de zege met veel pijn en moeite over de streep trekken (0-1). AZC moet zondag dus flink aan de bak.

Kom ook

Ook zondag rekent AZC weer op jullie steun. In de wedstrijd met Robur zagen we wat de steun van het thuispubliek met een elftal kan doen. De wedstrijd staat onder leiding van Wessel ten Damme en begint – zoals gewoonlijk – om 14:00 uur.

Ga terug naar overzicht