A
Z
C

AZC hervat competitie tegen Beekbergen

Op zondag 21 januari hervat AZC de competitie met een thuiswedstrijd tegen Beekbergen. De ploeg van trainer Tom Polman hoopt dan vervolg te geven aan de goede eerste seizoenshelft, zodat het lang om de prijzen meespeelt.

De Zutphenaren legden vlak voor het ingaan van de winterstop beslag op de eerste periodetitel, omdat concurrent Witkampers niet verder kwam dan een remise bij KCVO (3-3). Een opsteker voor AZC, want hierdoor spelen de blauw-witten in ieder geval tot het einde van het seizoen mee voor de prijzen. De vraag is hoe de koploper uit de winterstop komt. Feitelijk begint het seizoen nu pas, aangezien aan het einde van de rit de beslissingen vallen. De afgelopen week kwam AZC twee keer in actie in een vriendschappelijk duel. Afgelopen zondag overklaste AZC de koploper van de 2e klasse G, DVC’26 (0-6), terwijl er dinsdagavond werd gewonnen bij derdeklasser Ruurlo (3-5). Bemoedigende resultaten, aangezien AZC met een aantal blessuregevallen kampt. De vraag blijft wat deze oefencampagne zondag waard blijkt.

Beekbergen

De gasten wisten vorig jaar na hun terugkeer in de derde klasse direct beslag te leggen op een nacompetitieticket, nadat het op een knappe derde plaats was gefinisht. De ploeg van trainer Danny van Engeland ging uiteindelijk in de tweede ronde kopje onder tegen Lemelerveld (4-3). De geel-zwarten kennen dit jaar echter een moeizamer jaar. Op dit moment staat Beekbergen op een tiende plaats. Afgelopen zondag ging het inhaalduel tegen KCVO met ruime cijfers verloren (0-4). Beekbergen wil deze uitglijder zondag graag goedmaken door de lijstaanvoerder een pootje te lichten.

Historie

AZC en Beekbergen zijn elkaar lange tijd niet meer tegen gekomen in competitieverband. De laatste keer was in het seizoen 2010-2011. Beekbergen kroonde zich dat jaar tot kampioen, terwijl AZC op gepaste afstand als runner-up eindigde. Toch wist AZC dat seizoen vier punten af te snoepen van de kampioen. In Beekbergen beëindigde AZC via een remise een lange zegereeks (1-1, doelpunt Thomas Oosterink), terwijl de Zutphenaren in eigen huis Beekbergen op een nederlaag wisten te trakteren (4-2). De doelpunten kwamen die middag op naam van Rutger Hendriks, Remco Reugebrink, Fouad el Kanouni en Hesam Bouzelmad.

Kom ook!

De wedstrijd staat zonder onder leiding van arbiter Raymond Nienhuis. Om 14:00 brengt pupil van de week Cees Peters de door Aljan Talens haarmode gesponsorde wedstrijdbal aan het rollen. AZC kan jouw steun goed gebruiken op jacht naar een goed resultaat, dus de selectie rekent op jouw komst. Tot dan!

Ga terug naar overzicht