A
Z
C

AZC hoopt op ommekeer tegen koploper ATC’65

AZC treedt op zondag 29 januari thuis aan tegen ATC’65. De opponent uit Hengelo is de trotse koploper in 2I. De Zutphenaren hopen daarentegen een einde te maken aan de negatieve reeks van vier wedstrijden zonder zege.

Afgelopen zondag sloot AZC een bewogen week – in verband met het plotselinge overlijden van Wim Verbeek – af met een nederlaag bij Schalkhaar (2-1). Een dure nederlaag, want AZC verloor daardoor de aansluiting met de brede middenmoot en de ploeg van trainer Tom Polman is inmiddels afgezakt naar de 12e plaats. Hoewel het veldspel zeker niet slecht is, komt AZC moeilijk tot scoren. En aangezien de tegenstanders in de tweede klasse een stuk efficiënter met de kansen omspringen, loopt AZC veelvuldig tegen puntverlies aan. Hoogste tijd dus om hier tegen ATC’65 verandering te brengen.

ATC’65

Zoals gezegd voert ATC’65 de ranglijst aan. De Tukkers werden een aantal maanden terug opgeschrikt met het nieuws dat oefenmeester Peter Remie was getroffen door een beroerte en dat had natuurlijk grote impact op de ploeg uit Hengelo. De resultaten lijden echter niet door deze tegenslag. Onder leiding van trainer Job ten Teije rijgt ATC’65 de zeges aaneen en onlangs veroverden de Hengeloërs de eerste periodetitel.  De koploper incasseerde tot nu toe slecht 8 tegentreffers. Daarnaast beschikt ATC’65 over scorend vermogen.  AZC kan dus zondag flink aan de bak.

Historie

AZC en ATC’65 kwamen elkaar in het seizoen 2015/2016 tegen in competitieverband in de tweede klasse. AZC ging toen op zondag 8 mei 2016 thuis met 3-4 onderuit. Remy Havenaar, Sean Galdermans en Luc Wassink maakten de Zutphense treffers. De uitwedstrijd werd een prooi voor AZC (2-3 winst) door doelpunten van Said Yesiloz, Frank Buurmeijer en Kemal Koycu.  

Minuut stilte

Voor de wedstrijd is er een minuut stilte in verband met het overlijden van Wim Verbeek. AZC wordt zondag gesteund door 2 pupillen van de week, te weten Tijmen Vennis en Elmo Cohen. De wedstrijd staat zondag onder leiding van arbiter Luc Verhart en begint om 14:00 uur. AZC kan je steun goed gebruiken. Kom je onze jongens ook aanmoedigen?

Ga terug naar overzicht