A
Z
C

AZC ingedeeld in ‘Overijsselse’ tweede klasse I

De competitie-indeling voor AZC is bekend. De formatie van trainer Tom Polman komt aankomend seizoen uit in 2I. Deze klasse bestaat voornamelijk uit clubs uit Overijssel. Voornamelijk ook onbekende tegenstanders. Wel staan er ook streekderby’s tegen Vorden en Witkampers op de rol. Wie komt AZC aankomend seizoen tegen? Hierbij een korte introductie van alle clubs.

ATC’65 (Hengelo)

Het Hengelose ATC’65 is geen onbekende voor AZC. Bij de terugkeer van de Zutphenaren in de tweede klasse tijdens het seizoen 2015-2016 warden beide equipes ook bij elkaar ingedeeld. Beide ploegen wonnen toen hun uitwedstrijd. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg van trainer René Remie op de zesde plaats.

BWO (Hengelo)

Ook BWO kent AZC nog bij de herintreding in de tweede klasse in 2015. Het werd een pijnlijke kennismaking, want AZC ging toen met 8-3 hard onderuit in Hengelo. Afgelopen seizoen eindige de ploeg van trainer Geert Veldhuis op de tiende plaats.

Bon Boys (Haaksbergen)

Bon Boys was afgelopen seizoen één van de topploegen in 2J. De ploeg uit Haaksbergen stond toen nog onder leiding van Rob Haveman en eindigde op de tweede plaats. Uiteindelijk werd Bon Boys in de halve finale van de nacompetitie uitgeschakeld door toenmalig klassegenoot Achilles’12. In de zomerstop raakte Bon Boys bovendien Haveman kwijt aan Silvolde. Aankomend seizoen staat de vanuit de jeugdopleiding doorgeschoven Matthijs Blijham aan het roer in Haaksbergen.

De Tukkers (Albergen)

De wit-zwarte brigade uit Albergen werd afgelopen seizoen kampioen in de derde klasse A. Net Als AZC hoefde het keurkorps van coach Erik Hazewinkel weinig tegentreffers te slikken. De Tukkers kwamen in het seizoen 2001-2002 voor het laatst uit in de tweede klasse.

FC Suryoye-Mediterraneo (Enschede)

Van deze ploeg wordt vaak gezegd dat het voetballend gezien één van de beste ploegen in 2J was. Door hun wisselvalligheid eindigde het team van coach Paul Krabbe echter op de achtste plaats. AZC kwam nog nooit uit tegen de club uit Enschede.

GVV Eilermark (Enschede)

Eilermark is voor AZC een grote onbekende. Afgelopen seizoen eindigde het elftal van oefenmeester Wesley Sanders keurig in de middenmoot op de zevende plaats.

Lemelerveld

Met Lemelerveld treft AZC een oude bekende. Tijdens het seizoen 2013-2014 werden de Sallanders afgetekend kampioen in de derde klasse B. De oranje-witte brigade eiste toen in Zutphen de titel op. Afgelopen seizoen eindigde Lemelerveld op de negende plaats in 2J. In de persoon van Ruben Kloosterman staat er aankomend seizoen een nieuwe hoofdtrainer voor de groep.

Reutum

Reutum promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, nadat het  in de reguliere competitie als tweede was geëindigd achter De Tukkers. In de play-offs rekende de equipe van trainer Peter Bokma onder meer af met Warnsveldse Boys.

SDC’12 (Denekamp)

SDC’12 uit Denekamp eindigde afgelopen seizoen op de elfde plaats in 2J. Daarmee bleef de fusieclub net boven de streep. Met Philip Agteres heeft SDC een ervaren oefenmeester in huis die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in het regionale amatervoetbal.

Schalkhaar

Schalkhaar kende – van horen zeggen – een ietwat teleurstellend seizoen. De brigade van trainer Marcel Geestman eindigde de vijfde plaats, waar zelf stiekem op meer was gehoopt. AZC komt het voetbalbolwerk mogelijk al tegen in de voorbereiding tijdens het Schalkhaar-toernooi.

Stevo (Geesteren)

Na zes seizoenen in de eerste klasse degradeerde Stevo vorige maand naar de tweede klasse. De ploeg uit Geesteren wil het verloren terrein zo snel mogelijk herwinnen.

Vorden

Met de wedstrijd tegen Vorden op het programma staat er voor AZC een streekderby op de rol die garant staat voor spektakel. Waar AZC vaak in eigen huis de sterkste is, moet het in Vorden met enige regelmaat een nederlaag slikken. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en levert altijd leuke affiches op. Afgelopen seizoen eindige het keurkorps van trainer Wouter Schouten keurig op de zevende plaats in 2I, waar er lange tijd misschien zelf iets meer in had gezeten.

Witkampers (Laren)

De ploeg uit Laren promoveerde via de nacompetitie naar de tweede klasse. In de veelbesproken finale rekende het elftal van oefenmeester Jeroen van der Tol na verlenging af met Doetinchem (3-2). Het betekende een historische promotie, want de dorpsclub is aankomend seizoen voor het eerst actief in de tweede klasse.

Ga terug naar overzicht