A
Z
C

AZC krijgt zondag bezoek van Activia

Het eerste elftal van AZC ontvangt op zondag 24 april Activia. De ploeg uit Twello strijdt tegen degradatie, terwijl de Zutphenaren in een spannende titelstrijd zijn verwikkeld. Een wedstrijd met belangen voor beide formaties dus.

AZC boekte afgelopen donderdag een eenvoudige zege op Vaassen (0-3). Omdat de grootste titelconcurrent, Robur et Velocitas, punten verspeelde tegen Brummen (1-1), koestert AZC nu een voorsprong van vier punten op de ploeg uit Apeldoorn. Het is dus zaak voor de equipe van trainer Tom Polman om de punten in Zutphen te houden. De vraag is wel hoe AZC uit de strijd is gekomen tegen Vaassen. Zo haakte Quinten Joseph al tijdens de warming-up af en ook andere spelers kampten met pijntjes. Maar de laatste weken toonden aan dat Tom over een brede selectie beschikt.

Activia

Het Activia van trainer Richard van Dellen staat momenteel op de elfde plaats in 3D. De Twellonaren kunnen in de strijd tegen degradatie de punten goed gebruiken. Afgelopen week won Activa in eigen huis van Diepenveen (2-1), de club die AZC een week daarvoor nog een pootje had gelicht. Het is dus duidelijk dat AZC haar tegenstander van aankomende zondag absoluut niet mag onderschatten.

Historie

AZC speelde in het recente verleden slechts één keer eerder in Zutphen tegen Activia. Dat was in het seizoen 2010-2011. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel en Nick Hagenbeek scoorde namens AZC. De heenwedstrijd dit seizoen in Twello eindigde in nipte zege voor AZC (0-1). Luc Wassink kroonde zich op 10 oktober 2021 tot matchwinner.

Kom ook

De wedstrijd begint zondag om 14:00 uur en staat onder leiding van Peter Bloksma. Ook AZC 2 speelt zondag thuis. Zij treden om 11:00 uur aan tegen Columbia, een concurrent om de strijd tegen degradatie (reserve 1e klasse). Reden genoeg dus om zondag allemaal naar AZC te komen. Tot dan!

Ga terug naar overzicht