A
Z
C

AZC krijgt bezoek van Colmschate

Op zondag 26 november speelt AZC thuis tegen Colmschate. De ploeg van trainer Tom Polman hoopt zich dan te herstellen van de eerste seizoensnederlaag tegen Robur et Velocitas.

Afgelopen zondag verloor AZC in Apeldoorn haar ongeslagen status. De blauw-witten gingen met 2-1 onderuit bij Robur et Velocitas. Deze stand was al bij rust bereikt. In de eerste helft speelde AZC nog een aardige wedstrijd, maar na de thee brachten de Zutphenaren te weinig om alsnog een resultaat te boeken. Daarmee bleef AZC niet alleen die zondag met lege handen. Ook de het binnenslepen van de eerste periodetitel lijkt een utopie te worden, doordat Witkampers uithaalde tegen VVO (7-1) en ineens de beste papieren heeft. Zondag wil AZC revanche nemen. De vraag is op welk veld dat gaat gebeuren. Het hoofdveld heeft de afgelopen tijd veel te lijden onder de natte weersomstandigheden. De kans dat er op zondag moet worden uitgeweken naar het naastgelegen kunstgrasveld lijkt zeer aanwezig. Dit soort vaak voor een troosteloze ambiance, dus laten we hopen dat er zondag gewoon op ons hoofdveld kan worden afgetrapt.

Colmschate

Met 10 punten uit 8 wedstrijden bivakkeert Colmschate in de middenmoot van de derde klasse B. Opvallend daarbij is dat de formatie van oefenmeester Sander Poll alle punten in eigen huis verzamelde. De Deventer equipe wacht dus nog op een resultaat buiten sportpark De Achterhoek. Afgelopen zondag boekten de geel-zwarten een knappe zege op GSV’63. Daarbij kwam Colmschate terug van een achterstand, dus met de mentale gesteldheid lijkt het wel goed te zitten.  Colmschate wil zondag graag een einde maken aan de negatieve uitreeks.

Historie

In het seizoen 2021-20222 kwamen AZC en Colmschate elkaar voor het laatst tegen in competitieverband. Onder kletsnatte weersomstandigheden trok AZC in Zutphen met een krappe 2-1 overwinning aan het langste eind. De doelpunten kwamen toen op naam van Lars van Roon en Felix Mulder. Ook de uitwedstrijd werd een prooi voor de blauw-witten, dankzij een benutte strafschop van Luc Wassink.

Tot zondag

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Nick Lammers. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt met de door Bouwbedrijf & Timmerfabriek De Haan Deventer aangeboden wedstrijdbal. Daarnaast kun je in de kantine nog steeds stemmen op jouw voetballer van het jaar. Ook zijn er nog een aantal kaartjes voor het gala te koop. We hopen jullie zondag allemaal te begroeten aan de Deventerweg!

Ga terug naar overzicht