A
Z
C

AZC krijgt bezoek van SML

Op zondag 12 november kruist AZC de degens met het Arnhemse SML. De ploeg van trainer Tom Polman hoopt dan na de puntendeling van vorige week tegen Rheden (1-1) weer een driepunter bij te schrijven.

Afgelopen zondag speelden de blauw-witten een moeizame wedstrijd bij Rheden. AZC verzuimde in de eerste helft om meerdere kansen te verzilveren en kreeg daar vlak voor rust de rekening voor gepresenteerd. Na de thee kreeg AZC nog een hoop kansen om de wedstrijd in Zutphens voordeel te beslechten, maar in de slotfase kreeg de thuisploeg ook een aantal grote kansen. Zodoende gingen de Zutphenaren met een punt weg uit Rheden. AZC kampt momenteel met een aantal blessuregevallen. De komende weken zal dus blijken hoe sterk en breed de selectie daadwerkelijk is. In ieder geval kan iedereen zich nu laten zien en wellicht zijn kans grijpen.

SML

In SML (Sport Maakt Lenig) treft AZC een geduchte tegenstander. De Arnhemmers hebben net als onze club fatsoen en respect hoog in het vaandel staan. Naar het schijnt heeft oefenmeester Muhaiman Samir de beschikking over een goed voetballend elftal die voor het seizoen als één van de hoogvliegers in de derde klasse B werd beschouwd. De seizoenstart van SML is echter matig en met 7 punten uit 6 wedstrijden vinden de zwart-witten zichzelf terug op de achtste plaats. SML is er zondag alles aan gelegen om AZC een pootje te lichten en zo een sprong op de ranglijst te maken.

Historie

AZC en SML komen elkaar zelden tegen in competitieverband. In het seizoen 2017/2018 troffen beide formaties elkaar in de 2e klasse I. In Arnhem wist AZC met 3-2 te winnen door doelpunten van Frank Buurmeijer (2) en Daan Boonman, terwijl SML in Zutphen de volle buit pakte (1-2, doelpunt Frank).   

Onder toeziend oog van de pupillen van de week Yaira Celik en Izzy Wijnen blaast scheidsrechter Jesper Sanders om 14:00 uur op zijn fluit voor het beginsignaal. De wedstrijdbal wordt aangeboden door kledingzaak Jones & Jones. Zien we je zondag langs de lijn?

Ga terug naar overzicht