A
Z
C

AZC krijgt bezoek van Vaassen

Het eerste elftal speelt op zondag 8 mei een thuiswedstrijd tegen Vaassen. De koploper tegen de hekkensluiter. Voor beide formaties staat er dus veel op het spel in deze spannende eindfase van het seizoen.

AZC speelde afgelopen zondag met 0-0 gelijk bij Warnsveldse Boys. Doordat titelconcurrent Robur et Velocitas Turkse Kracht met ruime cijfers opzij zette, bedraagt de voorsprong nu nog vijf punten in het voordeel van AZC. De ploeg van trainer Tom Polman is niet ongeschonden uit de derby gekomen. Een aantal spelers konden deze week niet trainen door blessures en weer andere spelers kampten met kleine pijntjes. De verzorgers draaiden overuren. Het is dus de vraag hoe fit AZC zondag aan de aftrap verschijnt.

Vaassen

Zoals gezegd is Vaassen momenteel in het bezit van de rode lantaarn. De equipe van trainer Fethi Ozerdogan zal in de komende weken de nodige punten bij elkaar zien te moeten sprokkelen om in ieder geval rechtstreekse degradatie af te wenden. De blauw-witten verloren de laatste vier wedstrijden, waaronder van AZC (0-3). Vaassen is er dus alles aan gelegen om AZC de punten afhandig te maken.

Historie

De laatste keer dat AZC en Vaassen elkaar in Zutphen tegen kwamen, was in het seizoen 2019-2020. AZC won toen met maar liefst 6-0 door doelpunten van Remy Havenaar (3), Niek Ruumpol (2) en Felix Mulder. De heenwedstrijd dit seizoen op 21 april eindigde in een 0-3 overwinning voor de Zutphenaren. De doelpunten kwamen toen op naam van Ronahi Aksan, Felix Mulder en Lars van Roon.

Kom ook

AZC kan ook op Moederdag jouw steun goed gebruiken. Kom ook en schreeuw AZC naar de overwinning. De wedstrijd begint om 14:00 uur en staat onder leiding van André Leushuis. Tot dan!

Ga terug naar overzicht