A
Z
C

AZC krijgt zondag bezoek van Eilermark

AZC treedt zondag thuis tegen Eilermark. De grote vraag daarbij is hoe de ploeg van trainer Tom Polman reageert op de ruime nederlaag bij FC Suryoye van vorige week.

Na een mooie overwinning op BWO (4-0) tijdens de openingswedstrijd verloor AZC afgelopen zondag met dezelfde cijfers van FC Suryoye. Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden was AZC zeker niet kansloos in Enschede. Met name in de openingsfase hadden de Zutphenaren de mogelijkheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tom zei naderhand dat de verschillen in de tweede klasse klein zullen zijn en details beslissend zijn. Dat was zondag dus ook het geval. Tijdens de wedstrijd viel Raymond Steinvoort geblesseerd uit. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij een klaplong heeft en enige tijd uit de roulatie zou zijn. Ook de broers Ozgur en Ronahi Aksan zijn niet fit. Hetzelfde geldt voor Siem Landman en Mika Dekker. Zondag tegen Eilermark zal dus blijken of AZC daadwerkelijk over een brede selectie beschikt en of het vervolgens goedgemutst naar de Bokbierdag kan.

Eilermark

De gasten uit Enschede gingen afgelopen zondag in de streekderby met Bon Boys met forse cijfers onderuit (5-1). Een week eerder versloeg de formatie van oefenmeester Wesley Sanders echter FC Suryoye. Sanders is bezig aan zijn zevende seizoen als eindverantwoordelijke in Enschede. De Tukkers spelen voor het derde opeenvolgende jaar in de tweede klasse. Afgelopen seizoen eindigde Eilermark op de zevende plaats. Boy Strijker had met 17 doelpunten een groot aandeel in de doelpuntenproductie van ploeg uit Overijssel. Dit seizoen trof hij echter nog geen doel.

Historie

Eilermark is een onbekende tegenstander voor AZC. De ploegen kwamen nog nooit eerder tegen elkaar in actie.   

Tot zondag

De wedstrijd begint zondag om 14:00 uur. Scheidsrechter van dienst is Mike Blok. De wedstrijdbqal wordt aangeboden door Café Old Dutch. AZC wordt deze zondag ondersteund door de pupillen van de week Trevor Laboso en Hidayet Akbulut. Daarnaast hoopt AZC ondanks de Bokbierdag toch op jouw steun. Steun onze jongens om daarna gezamenlijk een biertje te drinken in de gezellige binnenstad. Tot dan!

Ga terug naar overzicht